Interviuri

Exclusiv! Cum se antreneaza si ce dieta tine Carmen Bruma pentru primul ei semimaraton!

Scris de Sorin Dutoiu

Carmen Bruma se pregateste sa alerge la primul semimaraton din viata ei, urmand sa parcurga 21 de kilometri in cadrul maratonului caritabil DHL Stafeta Carpatilor ce va avea loc pe 20 iunie. Iata ce antrenamente a inceput sa urmeze vedeta si ce dieta tine.

carmen-bruma-maraton

Carmen, ti-ai schimbat stilul de antrenament zilnic dupa ce ai nascut? In ce mod?

Eu am facut miscare pe toata durata sarcinii iar dupa ce am nascut am revenit la programul meu de sport. Acum 6 luni de zile am simtit nevoia sa-mi indeplinesc un vis , acela de a alerga un semimaraton si un maraton. Si pentru ca aceste curse pe distante lungi necesita o pregatire specifica , am inceput sa fac lectii de atletism cu un antrenor specializat.

La acestea se adauga orele de sport pe care le sustin la workshopurile mele “3 S – Sanatoasa Supla Satula”. Pe 20 iunie voi participa la maratonul DHL alaturi de toti cei care vor sa-i ajute pe sportivii paralimpici romani sa ajunga la JO de la Rio. Inscrierile se fac pe www.maratondhl.ro

 

Cum te pregatesti in prezent pentru participarea la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor? Ai un alt regim alimentar? Ce gen de exercitii fizice faci?

 

Am un program de antrenament gandit de antrenorul meu care include  4 antrenamente pe saptamana, 2-3 de intensitate si 1-2 de volum. Alerg aproximativ 45-50 km saptamanal. Dieta mea este adaptata volumului de efort fizic pe care-l fac si se bazeaza pe proteine animale, carbohidrati cu absorbtie lenta, vitamine, minerale si multa apa.

carmen-bruma-sala

 

Preferi sa faci sport acasa sau la sala?

Eu sunt adepta sportului facut acolo unde iti este comod sa ajungi, la sala, acasa, in parc, pe stadion. De 6 luni de zile fac antrenamentele de atletism afara iar orele de la workshopul meu, in sala.

 

Cum poti compensa activitatea de la sala daca alegi sa faci miscare acasa sau in aer liber?

Nu e nimic de compensat.  Eu m-am antrenat ani de zile acasa si in aer liber. Nu ai nevoie de o sala sau de echipamente si accesorii sofisticate pt a face sport. Din punctul meu de vedere, cele mai eficiente exercitii sunt cele efectuate cu propria greutate

 

Ai mai participat pana acum la maratoane? Care a fost cea mai lunga distanta parcursa?

Nu am mai participat. Cea mai lunga cursa a mea a fost la Wings For Life- 18,7 km

 

Cum te pregatesti cu o zi inaintea maratonului?

Probabil voi avea foarte mari emotii, voi incerca sa ma odihnesc si sa mananc adecvat.

Mai multe informatii despre editia din acest an a maratonului caritabil DHL Stafeta Carpatilor, la care puteti participa si voi, cititi aici.

Scrie un comentariu