ADPM Health Stiri Interne

Cum sa iti protejezi parul de clorul din piscina? Iata ce recomanda hairstylistul Cristi Pascu!

Scris de Administrator

Pentru ca este vara si cu siguranta iti place sa te racoresti cu bai repetate in piscina, iar apa tratata cu clor poate avea consecinte nedorite pentru parul tau, hairstylistul Cristi Pascu te invata cum sa-ti protejezi podoaba capilara in sezonul cald!

Cristi-Pascu-ne-invata-cum-sa-ne-pregatim-parul-pentru-vara--Sfaturi-uti...

Mersul la piscina in mod repetat poate avea consecinte nedorite pentru parul tau, intrucat clorul afecteaza structura firului capilar si poate duce la uscarea si ruperea lui. Mai mult, in special in cazul blondelor, clorul poate da o usoara tenta verzuie.

Cristi-Pascu-Hairstylist-2

Hairstylist-ul Cristi Pascu enumera “masurile de precautie” ce trebuie luate inainte de expunerea parului la substantele chimice ce se gasesc in fiecare piscina.

Casca de protectie

“In cazul in care mergeti la piscina, ar fi ideal sa purtati o casca pentru protectia parului. Acest sfat il dau mai ales femeilor cu parul deschis, spre blond, care risca, nu doar sa isi dezgradeze parul, ci si sa-i afecteze culoarea”, spune Cristi Pascu.

Dusul inainte de piscina

“Recomand dusul inainte de orice baie in piscina. Parul trebuie sa fie ud in momentul in care ia contact cu clorul din piscina. Parul este astfel saturat, iar substantele chimice nu intra atat de usor in profunzimea firului de par”, adauga specialistul.

Cristi-Pascu-hairstylist

Uleiul de par

“Pentru ca parul sa fie saturat, recomand folosirea generoasa a uleiului de par, inainte de baia in piscina. Se formeaza astfel o pelicula protectoare in jurul firului de par, care impiedica uscarea si degradarea ulterioara a acestuia”, mentioneaza hairstylistul

Samponul hidratant

“O regula a mersului la piscina este ca, intodeauna, odata ajunsa acasa, sa va spalati parul cu un sampon care elimina toate impuritatile si toate substantele din podoaba capilara. Vitaminele din sampon vor ajuta parul sa-si mentina structura sanatoasa si sa ramana rezistent”, spune Cristi Pascu, initiatorul concursului Cel mai bun hairstylist din Romania.

Scrie un comentariu