Recomandarea ADPM Style Radar

Cum s-au imbracat Primele Doamne ale Americii la inaugurarea sotilor ca Presedinti ai SUA

Scris de Alexandru Manea

De-a lungul timpului, rochiile pe care Primele Doamne ale Americii le-au purtat la evenimentele speciale au atras atentia publicului de pretutindeni. Spre exemplu, iata cu ce creatii au impresionat sotiile presedintilor SUA la balurile de inaugurare ale acestora.

rochii-prima-doamna

Publicul este atent in privinta vestimentatiilor purtate de Primele Doamne ale Americii nu de ieri de azi, ci dintotdeauna. In special, dupa inventarea aparatului foto si dupa ce ziarele au inceput sa publice fotografii, modul in care se imbracau Primele Doamne a devenit subiect de analiza si de discutie pretutindeni.

Desigur, moda vremii a fost in continua schimbare, insa, de fiecare data, sotiile presedintilor au incercat sa aiba vestimentatii care mai de care mai impresionante, fie ca erau simple, conservatoare sau avangardiste. Iata cum s-au imbracat Primele Doamne ale Americii la inaugurarea sotilor ca Presedinti ai SUA

prima-doamna-lincoln-rochie

Mary Todd Lincoln – a purtat coronita cu flori pe cap, o rochie cu aplicatii florale, la inaugurarea sotului ei ca presedinte. Era cunoscuta pentru ca obisnuia sa cheltuia zeci de mii de dolari pe rochii si decoratiuni.

prima-doamna-grant-rochie

Julia Grant – sotia presedintelui Ulysses S. Grant. – a purtat rochie de brocart argintie. Julia nu era o impatimita a modei si nu obisnuia sa iasa in evidenta prin vestimentatiile purtate.

prima-doamna-harrison-rochie

Caroline Harrison – sotia lui Benjamin Harrison – rochie din matase, realizata in New York, cu aplicatii de brocart realizate de artistul din Indiana, Mary Williamson.

prima-doamna-mckiney-rochie

Ida Saxton MCKinley – rochie din dantela venetiana, in culoare ivory, cu detalii aurii, o piesa vestimentara de lux pe care ea insasi a croit-o.

prima-doamna-roosevelt-rochie

Edith Roosevelt – a purtat o rochie din dantela, singura pe care a pastrat-o dupa inaugurare, ea obisnuind sa descoasa toate rochiile purtate.

prima-doamna-wilson-rochie

Edith Wilson – cea de-a doua sotie a presedintelui Woodrow Wilson a purtat o rochie din dantela neagra, cu o trena paietata de aproape trei metri.

prima-doamna-truman-rochie

Bess Truman – sotia presedintelui a purtat o rochie realizata de Pola Kostrukoff, cea care a devenit designerul oficial al Casei Albe.

prima-doamna-eisenhower-rochie

Mamie Eisenhower – a purtat o rochie roz pal cu peste 2000 de cristale atasate, accesorizata cu manusi si pantofi la fel de stralucitori.

prima-doamna-eisenhower-rochie-1

La cea de-a doua inaugurare a sotului ei, Mamie a purtat o rochie din tafta de culoare citron, cu dantela, perle, cristale si topaz.

prima-doamna-kennedy-rochie

Jackie Kennedy – la polul opus ca stil, Jackie Kennedy a ales o rochie simpla, dar foarte eleganta, alba, fara manechi, din matase, cu o capa in aceeasi nuanta deasupra. A fost realizata dupa indicatiile sale stilistice.

prima-doamna-johnson-rochie

Lady Bird Johnson – Dupa seria de aparitii elegante ale lui Jackie Kennedy, urmatoarea Prima Doamna a fost in dificultate in a alege tintele vestimentare, stiind ca va fi comparata cu predecesoarea. Lady Bird a ales o rochie din matase galbena, cu aplicatii de blana.

prima-doamna-nixon-rochie

Pat Nixon – la inaugurarea din 1969, Pat Nixon a purtat o rochie din matase aurie, cu un bolero incarcat cu mii de cristale.

prima-doamna-nixon-rochie-1

La inaugurarea din 1973, Pat Nixon a purtat o rochie mai actuala, turquioise, acoperita cu cristale, creatie Adele Simpson.

prima-doamna-carter-rochie

Rosalynn Carter – in 1977 Rosalyn a purtat o rochie din matase albastra, cu motive asiatice, si aplicatii aurii, pe care a purtat-o, de altfel, si in 1971, la inaugurarea ca si guvernator a sotului ei, Jimmy Carter.

prima-doamna-reagan-rochie

Nancy Reagan – in 1981 a purtat o o rochie din satin si dantela, pe un umar, ce a fost extrem de apreciata la acea vreme.

prima-doamna-reagan-rochie-1

La a doua inaugurare, din 1985, Nancy a purtat o rochie si un bolero, in aceeasi nuanta, acoperite cu aplicatii stralucitoare, ce a durat 300 de ore pentru a fi realizate manual.

prima-doamna-bush-rochie

Barbara Bush – In 1989, sotia lui George Bush a purtat o rochie glamouroasa de inspiratie regala, din catifea si matase.

prima-doamna-clinton-rochie

Hillary Clinton – la balul inaugural din 1993, Hillary a purtat o rochie creata de Sarah Phillips, din matase si catifea violet.

prima-doamna-clinton-rochie-1

La a doua inaugurare, in 1997, Hillary a ales o rochie din tulle auriu, creata de Oscar de la Renta, pe care a platit-o din buzunarul propriu (4500 de dolari).

prima-doamna-bush-rochie-2

Laura Bush – in 2001, sotia lui George Bush Jr a ales sa poarte o rochie din matase si dantela rosie cu aplicatii de cristale.

prima-doamna-bush-rochie-3

La a doua inaugurare, in 2005, Laura a ales o rochie albastru pal din matase cu mii de aplicatii de cristale, creata de Oscar de la Renta.

prima-doamna-obama-rochie

Michelle Obama – in 2009, a purtat o rochie din matase, pe un umar, cu aplicatii florare din organza, creata de Jason Wu.

prima-doamna-obama-rochie-1

La cea de-a doua inaugurare a ales o rochie din matase rosie stralucitoare.

Scrie un comentariu