ADPM Health

Cum poti slabi rapid facand exercitii cu barosul

Scris de Alexandru Manea

Unul din cele mai inedite, dar si mai eficiente, exercitii de tip cardio din cele mai noi antrenamente fara aparate, este cel care implica lovirea unei anvelope de tractor cu un baros, un ciocan de mari dimensiuni si indeajuns de greu pentru a fi folosit cu lejeritate.

Cum poti slabi rapid facand exercitii cu barosul

Acest tip de exercitiu este inclus si in antrenamentele de la Bodyshape si este printre cele mai populare printre cei care au slabit si si-au definit silueta la acest centru din Bucuresti.

Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Centre si dublu campion national de Culturism si Fitness, explica in detaliu de ce este atat de eficient.

„Daca iti doresti sa dezvolti forta bruta si puterea exploziva, nimic nu te ajuta mai mult decat un antrenament cu barosul. Pe langa beneficiile fizice, ai parte de un sentiment foarte placut si eliberator de stres cand invarti si trantesti barosul cat poti de tare. Scoate din tine ultima picatura de energie negativa si te face sa te simti ca un supererou.

Exercitiile cu barosul de la Bodyshape pot fi folosite in cadrul un circuit de conditionare fizica sau separat, de sine statatoare, pentru dezvoltarea fortei explozive.

Pe langa cresterea fortei explozive, aceste exercitii ajuta la cresterea stabilitatii incheieturii mainii si la cresterea fortei in antebrate si la degete.

Aceste exercitii se executa folosind miscari ample si articulatii multiple, dezvoltand astfel agilitate, cordonare, viteza si concentrare mentala.

Cand te antrenezi cu barosul este important sa te concentrezi pe miscarea de lovire (a unei anvelope de tractor de preferat), pentru ca aceste miscari dezvolta anduranta in zone cheie ale corpului tau: spate, umeri, trapez, brate si abdomen. De asemenea, pozitia picioarelor este esentiala; trebuie sa pivotezi la exercitiile cu rasucire, apoi sa te asiguri ca picioarele sunt bine ancorate in sol pentru a avea o buna stabilitate.

Cum facem sa nu mai renuntam la sala asa usor. Irina Alionte a inventat un nou concept de fitness!

Principalele beneficii ale exercitiilor cu barosul:

–          Imbunatatesc capacitatea de lucru

–          Dezvolta rezistenta muschilor

–          Dezvolta forta abdomenului

–          Imbunatatesc forta de strangere a degetelor

–          Ajuta la arderea grasimii

–          Dezvolta forta intregului corp”, spune Flavius Ursachi

Antrenamentul cu barosul face parte din suita de antrenamente cu greutatea corpului sau cu accesorii minimale din clasele Bodyshape Transformation Center, cu care mii de bucuresteni au slabit 4000 kg si 20.000 de cm din talie si de pe solduri (www.bodyshapetransformation.com).

Antrenamentul cu sfori de la sala. Iata de ce e atat de bun!

Scrie un comentariu