ADPM Health

Cum poti face sport acasa cu un dovleac de Halloween. Antrenorul de la Bodyshape te invata!

Scris de Alexandru Manea

Atunci cand nu ai timp sa mergi frecvent la sala, poti completa cu brio exercitiile de acolo cu miscarea zilnica de acasa sau din parc. Este benefica pentru sanatate, pentru silueta si nici nu necesita o investitie majora.

Cum poti face sport acasa cu un dovleac de Halloween. Antrenorul de la Bodyshape te invata!

Spre exemplu, pentru ca suntem in plin sezon al dovlecilor si in preajma sarbatorii Halloween, imprumutata de peste ocean, poti face cinci tipuri de exercitii fizice acasa, foarte eficiente, doar ajutandu-te de un dovleac si de propria greutate a corpului.

Razvan Stratulat, antrenor la Bodyshape Transformation Center, ne ofera un exemplu in acest sens si ne invata cum ne putem mentine silueta acasa, in paralel cu lucrul la sala, folosind doar un dovleac de 4 sau 5 kilograme.

“Sunt cinci tipuri de exercitii pe care le puteti face si care lucreaza muschii din mai multe zone: picioare, brate, spate, umeri, fesieri si abdomen.

  1. Pentru a lucra partea de sus a corpului, tinem dovleacul in maini la piept, facem genuflexiuni si ridicam dovleacul deasupra capului.
  2. Pentru fandari, stam cu piciorul stang in fata, cu cel drept in spate doar pe varf, cu dovleacul in maini la piept si facem 15 fandari. Apoi schimbam pozitia picioarelor si repetam cele 15 fandari.
  3. Pentru a lucra abdomenul, facem exercitiul cataratorului. Stam intinsi cu fata in jos, corpul drept, mainile drepte sprijinite in dovleac si ridicam cate un picior cu genunchiul pana la piept. Pentru cei avansati, ducem genunchiul pana la cotul opus.
  4. Pentru a lucra bratele, umerii si pieptul, facem flotari sprijinind mainile pe dovleac.
  5. Tot pentru abdomen, ne asezam jos, cu picioarele usor flexate, tinem dovleacul cu ambele maini la piept si il mutam in stanga si in dreapta, lucrand astfel foarte bine oblicii.

Repeta apoi toate aceste 5 exercitii de trei ori. La final, puteti baga dovleacul la cuptor si sa il gatiti ca atare. Fara zahar, insa, pentru a pastra efectele exercitiilor de pana acum, explica Razvan Stratulat”, Transoformation Coach la Bodyshape Transformation Center.

Andreea Marin a intrat in cantonamentul Bodyshape de 6 saptamani

Scrie un comentariu