Stiri Interne

Cum își învață Iuliana Tudor fiul ce este pandemia

Scris de Alexandru Manea

Ca orice părinte, Iuliana Tudor se confruntă, în această perioadă, cu o serie de curiozități pe care fiul ei, acum elev în clasa a treia, le are despre pandemia de covid-19 și noua realitate pe care o trăim cu toții. Într-un interviu acordat jurnalistului TVR Radu Andrei Tudor, prezentatorul principalului „Telejurnal” al Televiziunii Române, vedeta a povestit ce și cum îl învață pe fiul ei despre acest subiect.

Cum își învață Iuliana Tudor fiul ce este pandemia 

„Am văzut foarte mulţi părinţi care, în perioada aceasta, au transmis copiilor fricile lor. Am avut grijă să îi spun copilului meu exact ceea ce trebuie să ştie, dar într-o formă normală. E o situaţie nouă în care trăim, trebuie să avem grijă cu toţii, să respectăm nişte reguli. Dacă se întâmplă ceva, gestionăm situaţia, aşa cum o face toată lumea. Cred însă că pentru copiii noştri e foarte important să avem mesaje care să-i ajute să înțeleagă că din această experiență avem cu toții de învățat câte ceva. De exemplu, o lecție importantă pe care le-o putem oferi în acest timp – și care este un lucru pozitiv pentru un copil – este grija față de cel de lângă tine, față de membrii familiei și față de propria persoană. Un alt mesaj pe care e bine să-l oferim copiilor noștri este că în viaţă nu este totul și mereu senin. Tocmai pentru ca să ia în piept situaţiile cu care se întâlnesc, problemele pe care le întâmpină, să lupte cu ele, să caute soluţii la acele probleme”, a declarat Iuliana Tudor,  producătoarea emisiunii „Vedeta populară” de la TVR 1.

Fără a induce panică, Iuliana mărturisește că pune accent pe regulile de igienă, lăsându-i fiului ei bucuria de a fi copil: „Pe Tudor l-am învăţat să fie atent, i-am explicat că acest virus este contagios şi trebuie să avem grijă să nu-l transmitem mai departe. Noi avem grija aceasta şi ne-am asumat regulile ca pe o rutină zilnică. L-am îndemnat să nu se teamă de ceilalți copii, să se poarte firesc, să se joace în continuare, dar să fie atent. Ne purtăm firesc în continuare, dar respectăm un minim de distanţă şi câteva reguli extrem de importante de igienă”.

Iuliana Tudor a filmat, în plină pandemie,  sezonul 5 al emisiunii „Vedeta populară”, de la TVR 1, ce va debuta pe 11 octombrie de la ora 21.00.

 

Scrie un comentariu