Evenimente

Cum intra in concurs artistii de la Cerbul de Aur 2018

Scris de Alexandru Manea

Duminica, 26 august, la Centrul Cultural Reduta din Brasov, orasul care gazduieste Festivalul International Cerbul de Aur, a avut loc tragerea la sorti pentru stabilirea ordinii de intrare a finalistilor in concursul de interpretare.

Cum intra in concurs artistii de la Cerbul de Aur 2018

In cadrul evenimentului, care a avut loc in prezenta tuturor concurentilor si a reprezentantilor organizatorilor, fiecare finalist a extras unul dintre biletele numerotate de la 1 la 18, pentru a afla cu ce numar intra in concurs.

Ordinea de intrare in Concursul international de interpetare al Festivalului Cerbul de Aur 2018 este urmatoarea:

 

1 Kelly Joyce (Franta)

2 Antonia Gigovska (Macedonia)

3 Karl William Lund (Marea Britanie)

4 Amaliya Margaryan (Armenia)

5 Ovidiu Anton (Romania)

6 Tiziana Camelin (Italia)

7 John Karayiannis (Cipru)

8 Inis Neziri (Albania)

9 Basti (San Marino)

10 Olivier Kaye (Belgia)

11 Omer Netzer (Israel)

12 Lidia Isac (Republica Moldova)

13 Jorge Gonzalez (Spania)

14 Damiano Borgi (Italia)

15 Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)

16 Dora Gaitanovici (Romania)

17 Dinaya (Kazakhstan)

18 Raluca Blejusca (Romania)

 

Astfel, joi, 30 august, in prima seara de concurs, cei 18 artisti vor intra in ordinea stabilita prin tragerea la sorti, urmand ca, in seara urmatoare, ordinea sa fie inversa – spre exemplu, concurentul care va canta ultimul melodia proprie in prima seara de concurs, va interpreta in mod automat primul melodia in limba romana din cea de-a doua seara de concurs.

Publicul din Piata Sfatului si telespectatorii TVR ii vor urmari pe cei 18 finalisti in zilele de concurs ale Festivalului International Cerbul de Aur, pe 30 si 31 august, de la ora 20.30. Pe 1 septembrie, la Gala Festivalului, vom afla castigatorii Concursului international de interpretare.

Pe langa Marele Trofeu al Festivalului International Cerbul de Aur, in valoare de 25 de mii de euro, si cele trei premii de pe podium, la aceasta editie aniversara, concurentii mai mai au sansa de a castiga unul dintre premiile speciale: Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti; Premiul Brasovului; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societatilor Publice de Radio si de Televiziune.

In anul Centenarului, editia aniversara a Festivalului va avea un format special, cu o Gala Aniversara, doua zile de concurs, o Gala a Festivalului si evenimente adiacente.

Evenimentul se va incheia cu Romania Centenar, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populara traditionala romaneasca si prelucrari de actualitate ale acestui gen muzical.

Vedetele invitate la Brasov pentru a sustine recitaluri sunt: Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis in direct si in exclusivitate de TVR 1, TVR International, TVR Moldova si TVR HD, in perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Accesul publicului la evenimentul din Piata Sfatului se face incepand cu ora 18.45, in fiecare seara de spectacol.

 

Trofeul Cerbul de Aur 2018 aduce conceptul primelor statuete in era digitala

Despre Festivalul International Cerbul de Aur:

Festivalul International Cerbul de Aur a debutat in anul 1968 si a avut 17 editii, ultima dintre acestea fiind organizata in anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival international de muzicã organizat in Romania  si, in mod traditional, la Brasov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a gazduit aparitii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow si multi altii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci si unul national, spectacolele organizate in cadrul festivalului adunand de un numar impresionant de spectatori si telespectatori din intreaga tara.

Scrie un comentariu