Stiri externe Stiri Interne Video

Cum au petrecut Paștele Catolic Regina Elisabeta și Klaus Iohannis

Scris de Ana Kozma

Weekend-ul acesta a fost sărbătorit Paștele Catolic, pentru a doua oară de la debutul pandemiei. Iată cum au petrecut atât Regina Elisabeta a Marii Britanii, cât și Președintele României, Klaus Iohannis.

Cum au petrecut Paștele Catolic Regina Elisabeta și Klaus Iohannis

Paștele Catolic a fost sărbătorit weekend-ul ce tocmai s-a încheiat. A fost pentru a doua oară când această sărbătoare sfântă s-a desfășurat în pandemie.

Sâmbătă seară, Klaus Iohannis a paricipat la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică din Sibiu. Președintele a fost însoțit de soția sa, Carmen Iohannis. Cei doi au ajuns la Biserică în jurul orei 20:45. Biserica din Piața Mare este cea la care cei doi participă la slujba de Înviere încă de când Klaus Iohannis era primar al Sibiului.

„Tuturor creștinilor care acum sărbătoresc Învierea Domnului le doresc sărbători binecuvântate”, a declrat Președintele României. Totodată, acesta a transmis în română, maghiară și germană mesajul „Hristos a Înviat”.

Tot de Paștele Catolic, Regina Elisabeta s-a reîntâlnit cu fiul ei, Prințul Charles. Cei doi au fost surprinși în timp ce se plimbau prin grădina Casei Frogmore din Windsor.

Această întâlnire a fost posibilă după ce Regina a fost imunizată cu ambele doze ale vaccinului anti-COVID.

Săptămâna trecută, Regina Elisabeta a participat și la primul eveniment public după o absență de aproape jumătate de an. Este vorba despre celebrarea centenarului Forţelor Aeriene Regale Australiene.

„E o zi foarte frumoasă şi sunt încântată că mă aflu aici”,, le-a transmis Regina celor prezenți la evenimentul desfășurat în în Runnymede, Surrey.

Sâmbătă noapte, Papa Francisc a ținut slujba de Înviere la Bazilica Sfântu Petru. A fost o slujbă desfășurată respectând condițiile actuale ale pandemiei. Papa Francisc le-a transmis creștinilor un mesaj plin de speranță.

„Întotdeauna este posibil să începem din nou în ciuda tuturor eşecurilor noastre. Dumnezeu poate crea o operă de artă. Din rămăşiţele ruinate ale umanităţii noastre, Dumnezeu poate pregăti o nouă istorie”, a spus Suveranul Pontif.

Duminică, Papa Fransic a oficiat și Slujba de Paşte, unde a rostit tradiţionalul mesaj „Urbi et Orbi”.

Andrea Bocelli, concert LIVE si transmis online de Pastele Catolic din Domul din Milano

Scrie un comentariu