ADPM Health

Cum au întinerit metabolic, în medie cu 16 ani, sute de persoane prin Kangoo Jumps

Scris de Ana Kozma

Sute de persoane au întinerit, în medie, cu 16 ani, ca și vârstă metabolică, făcând exerciții de tip Kangoo Jumps, de câte trei ori pe săptămână. Persoanele au participat la studiul KAPO – Sănătate pe Ghete și au fost monitorizate de medici în toată această perioadă.

Cum au întinerit metabolic, în medie cu 16 ani, sute de persoane prin Kangoo Jumps

Specialiștii au constatat nu doar că participanții au dat jos kilogramele în plus și că și-au remodelat silueta. Dar au reușit să amelioreze și chiar să elimine anumite probleme de sănătate.

Studiul KAPO- Sănătate pe Ghete a fost inițiat de Kinga Sebestyen și de trei medici:

  • Conf.univ.dr. Ligia Olivia Burtă, medic primar medicină de laborator,
  • Lect.univ Dr. Dorina Maria Fărcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie,
  • Dr. Alin Iova – medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie.

Sutele de persoane au urmat antrenamente Kangoo Jumps de trei ori pe săptămână, în orașele unde s-a derulat studiul KAPO. În prezent, în timpul pandemiei, clasele se derulează și în varianta online.

“Au fost persoane cu vârsta între 10 și 60 de ani care au fost selectate in studiul KAPO – Sănătate pe Ghete. Multe dintre ele au fost diagnosticate la început cu diverse probleme de sănătate. De la obezitate până la afecțiuni ale coloanei vertebrale. Ori au suferit operații la spate sau la genunchi. Am adaptat exercițiile pe ghete rebound pentru fiecare participant. Am creat un regim alimentar flexibil, ușor de urmărit. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Am constatat schimbări radicale la nivelul diametrului taliei, al coapselor, pulpelor, genunchilor. Nivelul de colesterol a scăzut, nivelul glicemiei s-a stabilizat.

Participantii au respirația mult mai bună, au căpătat o rezistență mai mare la efort. Dorm mai bine și unii dintre ei ne-au declarat că nu mai sforaie. Avem, spre exemplu un medic cu un singur plămân, care ne-a declarat că a început să dea mai mult randament la serviciu. Să aibă mai multă putere și o rezistență mai mare la efort. Toti participanții ne-au spus că, de când vin la antrenamente, au căpătat o stare generală de bine. Sunt mai optimiști, mai sociabili, se bucura mai mult de viață”, declară Kinga Sebestyen.

Kinga Sebestyen antrenează online persoane supraponderale, cu probleme ale coloanei

Interesant este și că vârsta metabolică a acestora a scăzut între 3 și 21 de ani.

„Vârsta metabolică este o formă de cuantificare a sănătății, un calcul bazat pe rata metabolismului bazal. Dacă vârsta „oficială” este doar o marcă în calendar, vârsta metabolică este cea care arată dacă există o problemă în corp. Dacă vârsta metabolică este mai mică decât normalul, înseamnă că ai un corp sănătos și puternic. La polul opus, dacă este prea mare, este timpul să ai mai multă grijă de sănătate.

După vârsta metabolică, puteți afla dacă unele procese chimice din organism au loc la parametri normali. Partea bună este că vârsta metabolică poate fi reversibilă, spre deosebire de cea convențională, deoarece depinde de nivelul de activitate desfășurat zilnic și de obiceiurile nutriționale, nu doar de moștenirea genetică.

Dacă îți scade vârsta metabolică, aceasta va deveni vizibilă în timp, iar vârsta ta biologică nu va mai fi evidentă”, adaugă Kinga Sebestyen.

Instructorii români de Kangoo Jumps din toată lumea țin ore online. Iată unde îi poți urmări!

Cele mai simple metode pentru a atinge o vârstă metabolică ideală sunt:

• Efort fizic regulat, ideal sport de 3-5 ori pe săptămână. Efortul fizic crește eficiența metabolismului și îmbunătățește toate funcțiile importante ale organismului, în timp ce te ajută să arăți excelent.

• Nutriție corectă, bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, precum legume și fructe proaspete. Proteinele trebuie să provină din surse de calitate, precum păsări de curte sau pește, lactate, leguminoase etc.

• Adoptarea tehnicilor de relaxare care reduc nivelul general de stres, care poate avea un impact negativ puternic asupra metabolismului și nivelului hormonal

• Vârsta metabolică este cea care ne spune dacă suntem sau nu pe calea cea bună în ceea ce privește stilul de viață. Dacă vârsta ta metabolică este prea mare, nu trebuie să te descurajezi, ci trebuie să faci totul pentru ca timpul să-ți întoarcă spatele”, declară Kinga Sebestyen, cea care a făcut Kangoo Jumps un fenoment internațional.

Studiul KAPO – Sănătate pe Ghete este în plină desfășurare în mai multe orașe din România, dar și internațional, participanții urmând online sesiunile ghidate de Kinga Sebestyen, în grupuri private pe Facebook. Perioada de înscrieri este în continuare valabilă.

 

Noul studiu axat pe Wellbeing

Kinga Sebestyen lansează în curând studiul KAPO Wellbeing, având sprijinul unei echipe de medici și a unui psiholog. Programul se va derula online, iar persoanele înscrise vor putea urma sesiuni de Kangoo Jumps, de acasă, ghidate prin transmisie video live de Kinga Sebestyen, și vor participa săptămânal la ședințe de conversație și consiliere psihologică. Medicul psiholog va iniția diverse teme de discuție, va analiza starea fiecărui participant și, pe parcursul celor șase luni, evoluția acestuia. La final se va întocmi un raport ce va prezenta impactul pe care sportul îl are inclusiv asupra stării psihice a celui care îl practică.

Sportul este considerat una din activitățile care aduce beneficii atât siluetei și metabolismului, cât și stării psihice. Pentru prima dată se va realiza un studiu amănunțit în România ce își propune să analizeze comportamentul și evoluția stării mentale a celor care fac, timp de 6 luni, sport.

Noul studiu axat pe problemele genunchilor

Seria KAPO continuă cu un nou studiu online, de această dată axat pe problemele genunchilor și ameliorarea acestora cu ajutorul Kangoo Jumps. Kinga Sebestyen are alături unul din cei mai apreciați medici specialiști din România, ce va analiza și sprijini eforturile și evoluția persoanelor care se înscriu în această grupă.

 

Înscrierile pentru a participa în grupele speciale KAPO online, și a face Kangoo Jumps, de acasă, având-o pe Kinga Sebestyen ca și ghid prin transmisie video live, se fac trimițând email la kapo@kingasebestyen.com. 

 

Kinga Sebestyen este instructor de Kangoo Jumps, distribuitor de ghete Kangoo Jumps în România și alte țări europene și Master Trainer internațional. A lansat programe unice de slăbit și de revenire în formă, precum Fat Burning by Kinga, programul de slabit pe ghete cu exerciții de rebound și tonifiere, prezent acum în numeroase săli de sport din România, și este inventatorul conceptului de Kangoo Jumps Presenter, oferind diplome de certificare a acestei profesii, scriind și un manual în acest sens.

Scrie un comentariu