ADPM Coffee Break ADPM Cool News Special Style Radar Vedete

Cum aratau modelele in anii ’50

Scris de Alexandru Manea

Cum aratau modelele in anii ’50 intr-o lume a barbatilor? Moda prindea deja din ce in ce mai mult teren iar frumusetea acestor femei le transforma automat in superstaruri, fiind dorite de cei mai bogati barbati ai acelei perioade. Putine dintre ele au ales lumea filmului, modelele fiind cotate, in acei ani, mult mai bine decat actritele de la Hollywood.

1. Suzy Parker

Suzy Parker

Suzy Parker a fost unul dintre cele mai bune modelele ale anilor ’50, devenind extrem de cunoscuta dupa ce a fost aleasa imaginea Revlon. A fost, de asemenea, primul model din lume care a semnat un contract de 100.000 de dolari, o suma fabuloasa in acea perioada.

2. Dovima

Dovima

Numele ei era Dorothy Virginia Margaret Juba, dar a ales Dovima, o combinatie a celor patru nume. Dorothy a fost remarcata pe strada de unul dintre editorii Vogue si intr-un timp record a devenit cel mai bine cotat model al acelor timpuri. Marii creatori o iubeau pentru atitudinea ei aristocrata si stilul ei sofisticat.

3. Jean Patchett

Jean Patchett

Jean Patchett era cunoscuta in lumea modei drept femeia cu fata perfecta. A fost una dintre putinele femei ale acelei perioada a carei cariera s-a intins pe parcursul a 30 de ani, din 1940 pana in 1970. In acest timp, Jean Patchett a aparut pe 40 de coperti ale marilor reviste de moda.

  4. Ann St Marie

Anne St. Marie

Anne St. Marie avea o eleganta greu de egalat, chiar si pentru acea perioada, cand femeile puneau mare pret pe aspect si tinuta. Anne a fost casatorita cu unul dintre cel mai buni fotografi de moda, Tom Palumbo.

5. Dorian Leigh

Dorian Leigh

Dorian Leigh era sora lui Suzy Parker, si desi nu era foarte inalta, a intrat cu usurinta in randul supermodelelor. A insistat sa urmeze aceasta cariera, in ciuda insistentelor parintilor de a deveni asistenta medicala. Intr-un timp record, a devenit una dintre cele mai bogate femei din lume.

6. Carmen Dell'Orefice

Carmen Dell’Orefice

Carmen Dell’Orefice a intrat in lumea modei in urma cu 65 de ani si inca mai pozeaza. E cunoscuta in toata lumea drept cel mai in varsta model. La 82 de ani, inca arata incredibil!

7. Lisa Fonssagrives

Lisa Fonssagrives

Lisa Fonssagrives era un model suedez care s-a casatorit, la distanta foarte scurta, cu fotografii de moda Fernand Fonssagrives si Irving Penn. A facut furori in lumea modei atat in Statele Unite ale Americii, cat si Europa, aparand pe copertile revistelor de moda din 1930 pana in 1950.

8. Mary Jane Russell

Mary Jane Russel

Mary Jane Russel, nascuta in America, a devenit celebra dupa prima coperta Vogue. Au urmat alte cateva zeci pentru Vogue si Harper’s Bazaar, fiind frecvent fotografiata de marii fotografii Louise Dahl-Wolfe si Irving Penn.

9. Sunny Harnett

Sunny Harnett

Sunny Harnett s-a nascut in Brooklyn si a fost una dintre favoritele lui Richard Avedon, considerat cel mai mare fotograf de moda al tuturor timpurilor. In plus, Sunny a aparut si in filmul „Funny Face” impreuna cu Audrey Hepburn.

82339, LONDON, UNITED KINGDOM - Monday August 13, 2012. U-MA THURMAN! Beautiful images of Uma Thurman's mother as a young model in 1950s London have been unearthed. The snaps of Nena von Schlebrugge were taken for Vogue. The shots were taken in a London alleyway by photographer Norman Parkinson and show Nena wearing items from Yves Saint LaurentÕs first collection for Christian Dior. **FULL COPY BY PAUL ANDREWS AVAILABLE. PLEASE CALL YOUR LOCAL PACIFIC COAST NEWS OFFICE** Photograph: © Christie's London, PacificCoastNews.com **FEE MUST BE AGREED PRIOR TO USAGE** **E-TABLET/IPAD & MOBILE PHONE APP PUBLISHING REQUIRES ADDITIONAL FEES** LOS ANGELES OFFICE:+1 310 822 0419 LONDON OFFICE:+44 20 8090 4079

Nena von Schlebrugge

Nena von Schlebrugge a fost un supermodel suedez care a abandonat insa moda pentru actorie, la finalul anilor 60. Un detaliu important: este mama cunoscutei actrite Uma Thurman.

Scrie un comentariu