Stiri Interne Video

Cum arată obiectele personale donate de Corina Chiriac Muzeului de istorie

Scris de Ana Kozma

Corina Chiriac, una dintre cele mai apreciate artiste din generația de aur a muzicii românești, a donat o serie de obiecte personale către Muzeul Național de Istorie a României. Iată despre ce este vorba!

Cum arată obiectele personale donate de Corina Chiriac Muzeului de istorie

Corina Chiriac este una dintre cele mai apreciate artiste din muzica ușoară românească. Face parte din generația de aur, iar recent a făcut un gest impresionant. A donat peste 300 de obiecte personale către Muzeul Național de Istorie a României.

O serie de rochii de scenă spectaculoase, instrumente muzicale, discuri cu vinil, dar și trofee câștigate la festivaluri importante precum Cerbul de Aur sau Steaua fără nume.

Artista nu s-a oprit aici, ci a donat și pașapoartele iraniene ale bunicilor materni, dar și alte documente de însemnătate ce datează din secolul trecut.

„Cum mi-a venit ideea? Cred că din faptul că-mi place să vizitez muzeele. Și mânăstirile, și muzeele au rolul acesta, de a păstra vie istoria oamenilor.

Mi-am zis că e păcat să le arunc, așa că am decis să le propun celor de la muzeu să le dau spre păstrare. Sunt lucruri de suflet pentru mine și sper să fie apreciate și de alți oameni!”, a declarat Corina Chiriac pentru Impact.ro.

Cel mai vechi dintre obiectele donate datează din anul 1900. E vorba despre diploma de bacalaureat a bunicii materne.

Cui ii lasa Corina Chiriac averea de-o viata

Scrie un comentariu