Stiri externe Style Radar

Cum arata expozitia Christian Dior de la Londra

Scris de Ana Kozma

Faimosul Victoria and Albert Museum din Londra gazduieste o expozitie cu totul deosebita, „Christian Dior: Designer of Dreams”, dedicata regretatului designer Christian Dior.

Cum arata expozitia Christian Dior de la Londra

Expozitia „Christian Dior: Designer of Dreams”, gazduita de faimosul Victoria and Albert Museum din Londra, prezinta publicului larg unele dintre cele mai iconice tinute create sub umbrela casei de moda Christian Dior din 1947 si pana in prezent.

Portret al Printesei Margareta purtand o superba creatie Dior cu ocazia implinirii varstei de 21 de ani

Printre acestea se numara superba rochie purtata de Printesa Margareta cu ocazia implinirii varstei de 21 de ani, in 1951, roochia incrustata cu cristale Swarovski purtata de Charlize Theron in campania J’Adore din 2008 sau rochia cu care Jennifer Lawrence a facut furori pe covorul rosu la Oscarurile de anul trecut.

Jeniffer Lawrence purtand o rochie Dior la Premiile Oscar 2018

Continand peste 500 de piese Dior (dintre care 200 de rochii haute couture si 157 de piese care nu au mai fost vreodata expuse intr-un muzeu), expozitia urmareste munca si obsesiile lui Christian Dior si arata modurile in care directorii creativi care au luat fraiele dupa moartea acestuia s-au inspirat din mostenirea lasata de el.

Christian Dior impreuna cu unul dintre modelele sale (1948)

Lista de directori creativi ai casei Dior include nume precum Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons si Maria Grazia Chiuri.

Model intr-o creatie Christian Dior (1947)

Debutul postbelic al lui Christian Dior a venit intr-un moment in care Europa tocmai incepea sa isi revina dupa o perioada in care fusese la pamant din punct de vedere financiar, psihologic și fizic.

Printesa Margareta i-a acordat lui Christian Dior titlul Honorary Life Membership of the British Red Cross (1954)

Pe parcursul celui de-al doilea razboi mondial, in Regatul Unit al Marii Britanii (expozitia prezinta indeaproape modurile in care Christian Dior a fost inspirat de cultuura britanica si viceversa), „moda” ajunsese sa fie redusa la utilitate. Ea o perioada in care cetatenii britanici erau sfatuiti sa poarte cu ei in permanenta o masca de gaze, iar gentile erau facute cu cmpartimente pentru butelii.

In 1947, Christian Dior a lansat coolectia „Carolle”, iar acesta a fost momentul in care fantezia a fost reintrodusa in fashion.

Show-ul Christian Dior, transformat in circ, la Paris – FOTO + VIDEO

Este important sa intelegem faptul ca Christian Dior a fost o veritabila revelatie in acele timpuri.

DIOR, cea mai valoroasa casa de moda din Industria Fashion!

Expozitia „Christian Dior: Designer of Dreams” este deschisa la Victoria and Albert Museum din Londra pana pe data de 14 iulie 2019.

Scrie un comentariu