Stiri externe

Cum arata Craciunul in familia regala a Marii Britanii

Scris de Administrator

Fostul chef care a servit familia regala britanica, Darren McGrady, a dezvaluit ce mananca și ce beau cei de la palat, precum si obiceiurile lor traditionale preferate.

Traditiile de Craciun sunt sfinte si in aceasta privinta nu face exceptie nici familia regala britanica. In fiecare an, Regina Elisabeta se deplaseaza la Sandringham House, in Norfolk, pe 19 sau 20 decembrie, cu restul familiei, intampinand Ajunul Craciunului in jurul mesei de pranz.

familia-regala-britanica-craciun-1

„Cand soseste Printul de Wales, valetul il conduce in camera in timp ce bagajele sunt descarcate. Toate cadourile de Craciun sunt asezate pe mese separate pentru fiecare membru al familiei regale. Fiind descendenti germani, vor petrece urmand traditiile germane. Dupa ceaiul de dupa-amiaza, vor deschide cadourile, asa cum cere traditia germana. In dimineata Craciunului, familia mananca un mic dejun consistent inainte de a merge la slujba. Dupa vizita la biserica, urmeaza un pranz important care include salate cu creveti sau homar, curcan la gratar cu garnitura de morcov, pastarnac, varza de Bruxelles si budinca de Craciun cu unt coniac la desert. Au acelasi meniu an de an. Dupa ce termina masa, toti raman asezati si asculta discursul de Craciun al Reginei Elisabeta. Apoi fiecare are program de voie, urmand sa se reuneasca pentru ceaiul de dupa-amiaza si prajitura cu fructe traditionala de Craciun. Pe seara, sunt din nou impreuna, la o cina bufet cu 15-20 de preparate diferite. Ei nu au aperitive de Craciun, ca in SUA. In schimb, aperitivele si tartinele sunt rezervate pentru masa de Anul Nou”, povesteste chef-ul Darren McGrady.

familia-regala-britanica-craciun-2

Una dintre traditiile de la Downton Abbey este cea in care Alteta Sa Regala ii serveste pe cei care o servesc de obicei. „Chiar inaintea bufetului de Craciun, senior chef-ul delegat merge in sufragerie si taie curcanul fript sau sunca si odata ce a terminat, Majestatea Sa ii aduce si chef-ului un pahar cu whiskey si ciocnesc impreuna. Aceasta este singura data cand chef-ul merge in sufragerie si bea un pahar de whiskey alaturi de familia regala. Este unul dintre obiceiurile preferate ale chef-ilor”, spune McGrady.

familia-regala-britanica-craciun-3

In timp ce Palatul Buckingham este mereu impodobit de Craciun, Sandringham este o resedinta privata la care festivitatile sunt mai modeste. „Regina nu face risipa, asa ca decoratiile sunt minimale. Familia Regala are un pom urias de Craciun si altul artificial argintiu in sufragerie, vechi de 30 de ani”, sustine fostul chef al familiei regale britanice.

familia-regala-britanica-craciun-4

Desigur, la fel ca toata lumea, Regina se rasfata de sarbatori. „Regina este o mare consumatoare de ciocolata, in special a ciocolatei negre, asa ca mereu are o gustare cu ciocolata de Craciun. De asemenea, Regina iubeste menta”, a adaugat McGrady.

Scrie un comentariu