Style Radar

Cum arata colectia de haine realizate din sticle de plastic reciclate

Scris de Alexandru Manea

Brandul Everlane a lansat o colectie vestimentara realizata in sticle de plastic reciclate. Iata cum a reusit sa transforme acest material in haine, pantofi sau accesorii.

Cum arata colectia de haine realizate din sticle de plastic reciclate

In cativa ani va fi interzisa folosirea consumabilelor de plastic in Europa, precum farfuriile, furculitele, lingurile sau paiele de unica folosinta, in dorinta de a proteja mediul inconjurator, dovedit fiind cat de mult afecteaza nereciclarea acestor materiale non biodegradabile.

Acest trend benefic este evidentiat acum si in lumea modei. Brandul Everlane a decis sa elimine orice plastic din colectiile sale si din ambalajele pe care le foloseau pana acum. Va reusi complet acest lucru pana in anul 2021.

A anuntat acest plan prin lansarea unei colectii realizate din sticle de plastic reciclate, intitulata ReNew.

“Plasticul ne distruge planeta si exista o singura solutie: nu mai produceti plastic si reciclati, daca este nevoie, ceea ce exista deja”, a declarat fondatorul brandului, Michael Preysman.

Aceasta colectie speciala include pulovere si geci de tip puffer si parka. Materialele au fost realizate din peste 3 milioane de sticle de plastic reciclate.

Un pulover costa astfel 55 de dolari, iar o geaca de iarba de tip puffer ajunge la 175 de dolari.

Anul trecut, brandul a lansat o colectie denim realizata in fabrica Saitex, care foloseste apa reciclata in proportie de 98%, economisind astfel enorm de mult consum de apa necesar, in mod normal la fabricarea acestui tip de material. In plus, fabrica functioneaza pe baza de energie alternativa.

Apoi, in luna august, a lansat colectia Clean Silk, din materiale la productia carora s-a folosit in proportie de 100% apa si energie reutilizata.

 

View this post on Instagram

 

Who knew recycled plastic could look so cool? Tomorrow, ReNew is finally here. #ReNewToday

A post shared by Everlane (@everlane) on

 

View this post on Instagram

 

Cozy, we’re coming for you. Two more days. #ReNewToday

A post shared by Everlane (@everlane) on

Cea mai COOL masa de conferinte! Este construita din motorul reciclat al unui avion!

Scrie un comentariu