Stiri externe

Cum a sărbătorit Emmanuel Macron noul mandat de Președinte

Scris de Ana Kozma

Emmanuel Macron a câștigat alegerile și implicit al doilea mandat ca Președinte al Franței. După anunțarea rezultatelor oficiale, Emmanuel și Brigitte Macron au sărbătorit victoria alături de susținători, la Paris.

Cum a sărbătorit Emmanuel Macron noul mandat de Președinte

Emmanuel Macron este în continuare Președintele Franței, după ce a câștigat alegerile prezidențiale în fața lui Marine Le Pen. 58% dintre voturile exprimate de francezi în turul doi au fost pentru Macron. Victoria a fost celebrată de cuplul prezidențial la Paris, pe Champs Élysées, alături de susținători.

Scena pe care Macron și soția sa, Brigitte, au urcat a fost amplasată în fața Turnului Eiffel. Președintele Franței a salutat mulțimea pe ritmul „Odei bucuriei” a lui Beethoven. Vizibil fericiți, Emmanuel și Brigitte Macron s-au adresat mulțimii.

Cu această ocazie, Prima Doamnă a Franței a purtat un costum bleumarin cu sacou de inspirație militară. Tot un costum bleumarin, cu cămașă albă și cravată, a purtat și Președintele.

„Mulțumesc dragi prieteni, dragi compatrioți, tuturor oamenilor. Știu ceea ce vă datorez, vă mulțumesc din inimă. Mulți în această seară au votat pentru mine pentru a bloca extrema dreaptă. Le mulțumesc și lor și le transmit că înțeleg datoria care vine odată cu acest vot. De asemenea, am un gând și pentru cei care nu au votat. Tăcerea este un răspuns. De acum încolo, nu sunt un candidat al unui partid, ci sunt președintele tuturor”, a declarat Macron.

Teorii ale conspirației după mesajele lui Emmanuel Macron de pe Tik Tok

Scrie un comentariu