Stiri externe

Cum a primit regina Marii Britanii porecla Lilibet, numele ales de Meghan și Harry pentru fiica lor

Scris de Ana Kozma

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat duminică oficial faptul că au devenit pentru a doua oară părinți. Își vor boteza fetița Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, în onoarea Reginei Elisabeta și a regretatei Prințesa Diana. Lilibet este porecla pe care a primit-o în copilărie Regina Elisabeta. Iată povestea din spatele acestui nume!

Cum a primit regina Marii Britanii porecla Lilibet, numele ales de Meghan și Harry pentru fiica lor

E oficial! Prințul Harry și Meghan Markle sunt din nou părinți. Au anunțat acest lucru duminică, la două zile după venirea pe lume a fetiței lor. Cei doi au ales ca cea mică să poarte numele de Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor. Numele a fost ales în onoarea Reginei Elisabeta și în memoria regretatei Prințesa Diana, mama Prințului Harry.

Cum a primit Regina Elisabeta porecla Lilibet?

Mulți cunosc acest nume de alint al Reginei, însă nu știu povestea din spatele lui. Vă întrebați cine i-a spus pentru prima oară Lilibet în copilărie? Se pare că ea însăși. Conform presei internaționale, nu putea pronunța numele Elizabeth atunci când era mică. Spunea, în loc, Lilibet. Celor din jur le-a plăcut atât de tare încât au început să o strige așa.

Tatăl Reginei, regretatul Rege George al VI-lea, spunea: „Lilibet este mândria mea. Margaret e bucuria mea!”

Numele de alint i-a plăcut tare mult Reginei, despre care se spune că semna Lilibet scrisorile către cei dragi.

Ultima persoană care încă o mai alinta Lilibet pe Regină era soțul ei, Prințul Philip. De altfel, Regina Elisabeta a semnat cu acest nume de alint scrisoarea pe care a pus-o pe sicriul acestuia la înmormântarea din primăvară.

Acum, numele de Lilibet va continua să existe prin strănepoata Reginei, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

Cum a reacționat familia regală la nașterea fetiței Prințului Harry

Scrie un comentariu