Stiri externe

Cum a fost decorat castelul Windsor pentru Crăciunul 2020

Scris de Ana Kozma

În 2020, Sărbătorile vor arăta diferit pentru Familia Regală a Marii Britanii. În contextul pandemiei, Regina Elisabeta și Prințul Philip vor petrece Crăciunul în izolare, la Castelul Windsor. Iată cum a fost decorată reședința celor doi!

Cum a fost decorat castelul Windsor pentru Crăciunul 2020

Regina Elisabeta și Prințul Philip vor petrece anul acesta, sărbătorile de iarnă, la Castelul Windsor. În contextul pandemiei, tradițiile de Crăciun nu mai sunt aceleași din trecut pentru Familia Regală. Regina și soțul ei nu vor participa la slujba anuală de la Biserica Sf. Maria Magdalena. În plus, nu vor petrece Sărbătorile la Sandringham, așa cum au făcut în ultimele decenii.

Deși Regina Elisabeta și Prințul Philip vor fi cumva în izolare, atmosfera va fi una festivă. Asta deoarece Catselul Windsor a fost deja decorat de Crăciun. Piesa centrală a decorului de Crăciun al castelului este un molid norvegian înalt, provenit din Windsor Great Park. Pomul se află în sala St. George, cea mai mare sală din castel. Este decorat cu 3.000 de lumini și sute de ornamente irizate. Decorarea lui a durat 2 zile, iar în această perioadă poate fi admirat și de vizitatorii Castelului Windsor.

În impresionanta sală de mese există un serviciu superb din aur și argint, comandat de Regele George al IV-lea în 1806. Serviciul, care constă din peste 4.000 de bucăți, este folosit și astăzi Familia Regală pentru banchete de stat.

În alte părți ale castelului, decorațiunile de sărbători completează caracteristicile deja existente. În holul principal se află un alt pom de Crăciun, decorat cu lumini sclipitoare și ornamente. Spațiul, creat de George al IV-lea în anii 1820 ca zonă de întâmpinare a oaspeților oficiali, este acum prima cameră pe care o văd vizitatorii când intră în castel.

Cei care vizitează Castelul Windsor în acest sezon ar trebui să fie siguri că vor opri și la cafeneaua Undercroft. Numai pentru sezonul de sărbători, restaurantul va servi o varietate de mâncăruri festive, de la sandvișuri de curcan la eclere de afine și portocale.

Cum a arătat Crăciunul în familia regală britanică în ultimele decenii

Scrie un comentariu