Stiri externe Video

Cum a devenit piesa câștigătoare de la Eurovision imnul soldaților ucraineni

Scris de Ana Kozma

Ucraina a câștigat Eurovision 2022 după ce a primit un număr record de voturi din partea publicului din Europa și Australia. Iată cum a devenit piesa câștigătoare de la Eurovision imnul soldaților ucraineni!

Cum a devenit piesa câștigătoare de la Eurovision imnul soldaților ucraineni

Marea Finală Eurovision 2022 a avut loc sâmbătă seară, 14 mai, la Torino. Reprezentanți din 24 de țări au urcat pe scenă sperând să câștige. Ucraina a primit voturi numeroase din partea juriului de specialitate, însă s-a clasat doar pe locul 4. Situația s-a schimbat radical după ce au fost anunțate rezultatele votului publicului. Fanii Eurovision au votat masiv în favoarea acesteia. Astfel, Ucraina a câștigat într-un final ediția Eurovision din acest an.

Kalush Orchestra a reprezentat Ucraina la Eurovision 2022, cu piesa „Stefania”. O trupă ce îmbină muzica hip hop cu elemente ale muzicii tradiționale din Ucraina. De la debutul războiului, piesa „Stefania” a căpătat o conotație specială, devenind un fel de imn al soldaților ucraineni.

Într-un clip plin de emoție postat pe canalul de YouTube al Gărzii Naționale, militarii interpretează pe front melodia câștigătoare de la Eurovision. Piesa a fost inițial compusă pentru mama solistului Oleh Psiuk. Versurile vorbesc despre dorul de casă.

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele. Când a izbucnit războiul, cântecul a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în versuri, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu Mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru!”, a declarat Oleh Psiuk.

Videoclipul oficial a fost filmat printre ruinele din Bucha, Irpin, Hostomel și Borodianka.

Ucraina a câştigat Eurovision 2022. Voturi record de susţinere din partea publicului!

Scrie un comentariu