Stiri externe Video

Cum a ajuns Zelenski, președintele Ucrainei, la Premiile Grammy

Scris de Ana Kozma

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un discurs emoționant la Premiile Grammy. Intervenția video a fost înregistrată anterior și difuzată pe scena Grammy-urilor în cadrul unui tribut adus Ucrainei, țară greu încercată în această perioadă.

Cum a ajuns Zelenski, președintele Ucrainei, la Premiile Grammy

Ceremonia Premiile Grammy din acest an a inclus un tribut plin de emoție adus Ucrainei. Prin show-uri și discursuri au fost scoase la lumină greutățile pe care țara le traversează din cauza atacurilor Rusiei. Oamenii au fost îndemnați să doneze bani și să continue să ofere sprijin ucrainenilor.

Momentul culminant a fost discursul înregistrat la Președintelui Ucraina, Volodimir Zelenski. Acesta se afla într-un buncăr din Kiev când a filmat mesajul video.

„Războiul. Ce este opusul muzicii? Liniștea orașelor ruinate și a oamenilor uciși. Copiii noștri desenează rachete și bombe, nu stele căzătoare. Peste 400 de copii au fost răniți și 153 de copii au murit, astfel că nu îi vom vedea niciodată desenând. Părinții noștri sunt fericiți să se trezească dimineața în adăposturile anti-bombă, dar în viață. Cei dragi nu știu dacă vom fi din nou împreună. Războiul nu ne lasă să alegem cine supraviețuiește și cine rămâne în tăcerea veșnică.

Muzicienii noștri poartă armură în loc de smoking. Ei cântă răniților din spitale. Chiar și celor care nu îi aud. Dar muzica va răzbate oricum. Ne apărăm libertatea. A trăi. A iubi. A auzi. Pe pământul nostru, luptăm împotriva Rusiei, care aduce o liniște oribilă prin bombele sale. Umpleți liniștea cu muzica voastră. Azi. Spuneți-ne povestea. Spuneți adevărul despre război pe rețelele de socializare și la televizor. Nu vrem tăcere”, au fost cuvintele spuse de Volodimir Zelenski la Premiile Grammy.

După acest discurs, John Legend a interpretat live noul său single, Free. A cântat la pian, acompaniat de câțiva artiști din Ucraina.

Cum a reacționat președintele Ucrainei după ce Ashton Kutcher și Mila Kunis au donat 35 de milioane de dolari pentru refugiați

Scrie un comentariu