Stiri Interne

Cristina Mihaela Dorobantu si-a creat propriul parfum la Grasse, Capitala Mondiala a Parfumurilor

Scris de Alexandru Manea

Cristina Mihaela Dorobantu si-a indeplinit unul din marile sale visuri: de a vizita Grasse, oraselul din sudul Frantei, considerat Capitala Mondiala a Parfumurilor. Frumoasa prezentatoare TV a fost invitata de o companie locala pentru a descoperi locul unde s-au creat cele mai de succes parfumuri din istorie si chiar sa isi creeze propria esenta, din ingredientele sale favorite.

Cristina Mihaela Dorobantu si-a creat propriul parfum la Grasse, Capitala Mondiala a Parfumurilor

Cristina a petrecut o zi la Grasse intr-un tur de 7 ore, ce a inclus vizite la mai multe parfumerii si muzee celebre.

“A fost cea mai frumoasa invitatie pe care l-am primit-o. Imi plac foarte mult parfumurile care au o poveste si mereu am fost fascinata de branduri precum Fragonard sau Molinard. Cu ocazia acestui tur am avut sansa sa le vizitez fabricile, iar un ghid ne-a explicat modul in care se fabrica un parfum natural. Este un procedeu complex si foarte costisitor, fapt ce explica pretul ridicat al parfumurilor de nisa. Spre exemplu, pentru o picatura de esenta pura de trandafiri sunt necesare 2 kilograme de petale, iar dintr-un kilogram de flori de lavanda se obtin doar 10 ml de esenta”, declara Cristina Mihaela.

Dupa vizita la parfumerii, turul a continuat si la Muzeul International al Parfumurilor, unde sunt expuse mii de sticle de parfum, printre care si cele folosite odinioara de Napoleon sau Maria Antoaneta.

“La acest muzeu, ghidul ne-a purtat prin toata istoria parfumurilor, incepand de la primele parfumuri, create de egipteni, pana la cele moderne. Am vazut si sticla parfumului creat special pentru Napoleon, dar si cea folosita pe Maria Antoaneta. In total erau expuse peste 50.000 de sticle de parfumuri, mai mult sau mai putin cunoscute. Am ajuns si la Casa Galimard, infiintata in 1747 de Jean de Galimard, cel care a creat parfumuri pentru regele Luis XV si pentru amanta lui, Madame de Pompadour. Datorita lui Galimard, Grasse a devenit un oras cunoscut in intreaga lume, iar cu timpul a capatat numele de Capitala Mondiala a Parfumurilor. Pe campurile din jurul orasului sunt campuri intregi pe care cresc acum lavanda, iasomie, trandafiri, tuberoze sau violete. Este un vis sa te plimbi cu masina pe acolo”, continua Cristina Mihaela.

Cristina Mihaela Dorobantu inlocuieste masina cu bicicleta. Face si 30 km pe zi!

Vizita s-a incheiat la o parfumerie locala, unde cu ajutorul unui “nas” (o persoana specializata in crearea parfumurilor), Cristina Mihaela si-a creat propriul parfum, care o reprezinta.

“Aceasta persoana, careia i se spune plastic “Nas”, stie cum sa combine esentele astfel incat sa iasa un parfum reusit. M-a intrebat mai multe lucruri despre mine si am gandit impreuna un parfum care sa mi se potriveasca. Iubesc parfumurile florale, astfel ca am combinat intr-o sticluta esenta de tuberoza si lavanda, cu extract de vanilie si alte condimente exotice. Mi-am numit parfumul No 27, dupa ziua mea de nastere, ce a fost pe 27 Iunie”, marturiseste Cristina.

Cristina Mihaela Dorobantu, fosta finalista a emisiunii-fenomen “Bravo, ai stil”, este una din cele mai influente vedete de televiziune in social media (peste 150.000 de followeri), realizeaza in prezent “Secrete intre fete”, in cadrul emisiunii Teo Show, de la Kanal D, si lucreaza alaturi de specialisti cu experienta pentru a invata tainele televiziunii si a se perfectiona in acest domeniu pe care il considera viitorul ei profesional.

1 comentariu

Scrie un comentariu