ADPM Health

Cristi Pascu te invata cum sa-ti protejezi parul pe timp de vara

Scris de Alexandru Manea

Sezonul cald aduce cu sine o serie de pericole pentru sanatatea parului. Hairstylistul Cristi Pascu ne impartaseste cinci sfaturi pentru ca razele soarelui si apa sarata a marii sa nu-ti lase parul casant si lipsit de vitalitate.

Cristi-Pascu-Hairstylist

1. Uleiul hidratant
“Vara este obligatoriu sa apelezi la un ulei hidratant pe care sa-l aplici pe lungimea parului si pe varfuri. In acest sezon parul se deschide la culoare datorita soarelui, devine casant, varfurile se despica, isi pierde din stralucire si din volum. Uleiul trebuie sa fie unul natural, de exemplu, de argan sau de cocos”, spune Cristi Pascu.

2. Coafurile lejere
“Trebuie sa tinem cont de faptul ca vara trebuie sa ne coafam simplu si lejer. Parul trebuie sa fie usor prins si nu recomand coafurile elaborate, care agreseaza parul”, continua Cristi Pascu.

3. Masca hidratanta
“In afara de uleiuri, este obligatoriu sa folositi macar odata pe saptamana masca hidratanta. Daca parul este vopsit, atunci masca nu trebuie sa fie lasata mai mult de 10 minute; in caz contrar ea indeparteaza culoarea”, spune specialistul.

academie-cristi-pascu-finala-39

4. Hidratare
“Pentru a preveni degradarea si caderea parului pe timp de vara este foarte importanta hidratarea, band lichide. Apa este un remediu natural, celulele corpului absorb apa si foliculii parului raman astfel flexibili. Lipsa apei va face ca parul sa devina casant si sa-si piarda din stralucire”.

academie-cristi-pascu-finala-1

5. Evita folosirea uscatorului
“Pe timp de vara iti recomand sa-ti lasi parul sa se usuce natural. Te poti ajuta de un prosop, insa uscatorul este doar o sursa suplimentara de caldura, ce afecteaza structura de rezistenta a firului de par”, concluzioneaza Cristi Pascu.

Cristi Pascu este unul dintre cei mai experimentati hair-stylisti din Romania, initiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din Romania” si al “Academiei de Coafura” ce ii poarta numele, ambele proiecte bucurandu-se de mare succes.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu