Connect with us

ADPM Beauty

Cristi Pascu te invata 5 moduri prin care poti sa-ti faci detox la par

Trendul curelor de detoxifiere a inceput sa se aplice si in cazul podoabei capilare. Hairstylistul Cristi Pascu ne dezvaluie cateva modalitati simple si eficiente prin care se poate face curatarea in profunzime a podoabei capilare, echivalenta cu o cura de detoxifiere pentru organism.

Publicat

pe

Cristi Pascu te invata 5 moduri prin care poti sa-ti faci detox la par

“Detox-ul in cazul parului a aparut dupa ce obiceiul detoxifierii corpului a inceput sa fie din ce in ce mai uzitat peste tot din lume. Este, ce-i drept, un concept putin mai bombastic ca si exprimare decat ca si procedura, pentru ca nu implica metode complexe cu anumite cure speciale, ca in cazul detoxului pentru organism”, spune Cristi Pascu.

Cui ii este recomandat?

Detox-ul podoabei capilare se aplica persoanelor care sunt mai active, fac mult sport, merg la piscine sau celor care folosesc tot felul de chimicale sau substante in viata de zi cu zi.

“In cazul piscinei avem de-a face cu derivate ale clorului ce afecteaza structura firului de par. La fel de afectate sunt si doamnele care isi supun parul unor tratamente chimice precum indreptatul excesiv, decolorarile si vopsirile repetate”, mentioneaza Cristi Pascu.

Hairstylistul recomanda urmatoarele metode de detox ale parului, realizabile cu usurinta acasa, mentionand insa ca tratamentele profesionale pot fi urmate doar in salonul profesional de catre hairstylist.

 

  1. Sampoane ce curata in profunzime

“Ca solutie profesionala, o persoana cu parul agresat de diferiti factori trebuie sa urmeze un tratament ce include sampoanele cu rol de a curata in produnzime. Ulterior, aplicam un neturalizant care inchide cuticula si lasa parul gol pe dinauntru, fara metale grele sau substante chimice. Abia dupa acest procedeu parul se poate trata si te poti astepta sa raspunda tratamentelor ulterioare”, spune Cristi Pascu.

 

  1. Sampon cu sare de mare

“Putem face detox-ul parului amestecand doua lingurite de sare de mare cu sampon hidratant. Amestecam continutul pana cand sarea de mare se dizolva, iar ulterior aplicam pe parul curatat in prealabil. Clatim cu apa rece. Veti scapa astfel de toate impuritatile si celulele moarte. Puteti folosi acest tratament o data pe luna”, declara hairstylistul.

 

  1. Samponul cu miere

“Amestecam o lingurita de miere cu 3 lingurite de apa filtrata, iar pasta obtinuta o aplicam pe par. Masam scalpul, clatim cu apa calda. Samponul cu miere este o cura pentru par pe care o puteti folosi chiar si cateva saptamani. In toata aceasta perioada parul va elimina substantele chimice ale sampoanelor obisnuite, iar mierea il va face mai moale si hidratat”, spune specialistul.

 

  1. Otetul de mere

“Detox-ul cu otet de mere poate fi facut o data pe saptamana sau o data la doua saptamani. Amestecam un sfert de cana de otet de mere cu doua cani de apa, iar mixtura o turnati pe par dupa ce l-ati spalat. Otetul de mere curata parul in profunzime si elimina substantele chimice”.

 

  1. Detox cu bicarbonat

“Bicarbonatul de sodiu face minuni si in cazul unui par afectat de substante chimice. Amestecam o jumatate de lingurita de bicarbonat cu 3 cani de apa, udam parul si aplicam solutia masand parul in profunzime. Apa cu bicarbonat inlatura uleiurile, substantele chimice, matreata, lasa scalpul si parul curat. Acest procedeu poate fi folosit o data la doua saptamani”.

Cristi Pascu îți explică avantajele și dezavantajele extensiilor de păr

Cristi Pascu subliniaza faptul ca acestea sunt metode conventionale, iar tratamentele profesionale sunt indicate a fi realizate de catre hairstylist in salonul profesional, specialistul fiind in masura a decide exact ce produse sunt indicate tipului de par al fiecarui client in parte.

Cristi Pascu (www.cristipascu.ro) este unul dintre cei mai experimentati hairstylisti de la noi, initiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din Romania” si al “Academiei de Coafura Cristi Pascu”, prin care descopera si lanseaza noi talente in industria frumusetii.