ADPM Beauty

Cristi Pascu te invata 5 metode pentru a avea bucle superbe

Scris de Administrator

Cristi Pascu, unul dintre cei mai experimentati hairsylisti din Romania, ne dezvaluie cinci metode prin care putem avea bucle superbe si rezistente, in functie de textura firului de par.

Cristi Pascu te invata 5 metode pentru a avea bucle superbe

1.Produse de calitate

“Prima regula pentru a avea bucle frumoase, care sa reziste, este sa folosim produsele adecvate si produsele care ne pot pune in valoare parul sau il pot ajuta sa stea putin mai ondulat. Deci, ar trebui sa avem un produs de foarte buna calitate”, recomanda hairstylistul.

2.Ustensile profesionale

“Daca vorbim de produse profesionale, putem sa vorbim si de ustensile profesionale. Este mult mai bine daca apelam, la o placa sau ondulator profesional, pentru ca atunci temperatura este un pic mai ridicata. Asta inseamna ca trebuie sa si manuim cu atentie si ceva mai multa rapiditate aceste aparate. Dar asa, avem garantia ca parul se va ondula mult mai bine si va rezista mai mult.

Degeaba avem un ondulator de uz casnic care ajunge la o temperatura de maximum 100 de grade, dar nu reuseste sa modifice forma parului. Putem sa il tinem si jumatate de ora pe bucla, caci el nu va avea un efect spectaculos. Pe cand, daca luam un ondulator profesional care ajunge pana la 250 de grade, bucla se va ondula in 30 de secunde. Daca stam mai mult, pana la doua minute, atunci riscam sa ne ardem parul. Exemple sunt acele fetite de pe net care si-au pus ondulatorul la perciuni sau breton si au rupt parul de la radacina”, explica Cristi Pascu.

3.Metode de ondulare

“O metoda intens folosita pentru ondularea parului, cu efect indelungat si spectaculos, este prinderea suvitelor in clipsuri, pe cap. Daca ne aranjam parul fie cu ondulatorul, fie cu peria si pur si simplu ne facem cateva mici moate sau suvite prinse pe deget, iar apoi le prindem ori cu agrafa, ori cu clipsul, cu cat raman mai mult prinse asa, automat se mareste timpul de rezistenta al buclelor. Este cat se poate de simplu ca daca stai cu ele 10 minute si ai un par foarte fin parul tau va ramane asa o ora, maxim, doua ore. Daca sambata seara mergi la o petrecere trebuie sa iti pui acele clipsuri sambata dimineata si stai cateva ore. Atunci, probabilitatea ca parul tau sa reziste pana duminica dimineata este foarte mare, chiar daca el este foarte fin.”, arata specialistul.

4.Modele de bucle, in functie de tipul de par

“Daca vrem sa avem bucle perfecte, trebuie sa tinem cont de felul in care ne dorim sa arate parul. Daca punem niste bigudiuri foarte mici si ondulam un par des si lung, atunci riscam sa mergem pe varianta afro. Si poate nu intotdeauna ne dorim acest lucru. Daca e lung, des si vrei sa ti-l faci putin wavy nu e cazul sa-ti pui bigudiuri sau clipsuri. Foloseste un ondulator sau placa pentru a avea beach waves. Vei fi cat se poate de fashion si trendy. Daca parul tau e foarte fin si rar, atunci e mult mai bine sa folosesti produse mai puternice si sa stai mai mult cu clipsuri sau bigudiuri mici. Asta va da rezistenta in timp. Daca vei folosi la par fin ondulator, efectul va fi de scurta durata, indiferent de produsele tale”, spune hairstylistul.

5.Tips pentru situatii extreme

“Metoda extrema de a te coafa si de a-ti rezista buclele, este ca, in loc de spuma, pe parul ud sa aplici fixativ si abia dupa sa incepi sa il coafezi. Varianta asta este valabila mai mult pentru persoanele cu par fin si rar. O sa vedeti ca in prima faza, atunci cand il coafati, parul va fi sarmos si se va lucra foarte greu, pentru ca fixativul se intareste. Insa efectul vor fi bucle rezistente, pe termen lung. Asta si in cazul in care umiditatea este ridicata, suntem la mare sau a plouat.

Asa cum spuneam, aceasta este o metoda extrema, pe care nu o recomand decat in situatii de exceptie. Nu este ok pentru un coafat de zi cu zi sau saptamanal. Riscam, altfel, sa tocim si sa agresam parul. Iar apoi va fi foarte greu, chiar imposibil de reparat. In orice situatie, cea mai sigura metoda este sa apelam la un hairstylist cu experienta pentru a obtine efectul perfect si pentru a fi totul cat mai sigur”, concluzioneaza Cristi Pascu.

Cristi Pascu iti spune de ce se ingrasa parul si cum poti scapa de aceasta problema!

Cristi Pascu (www.cristipascu.ro) este unul dintre cei mai experimentati hairstylisti de la noi. Este initiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din Romania” si al “Academiei de Coafura Cristi Pascu”, prin care descopera si lanseaza noi talente in industria frumusetii.

Scrie un comentariu