ADPM Beauty

Cristi Pascu: De ce sa nu-ți faci parul permanent!

Scris de Alexandru Manea

De ce sa nu iti faci permanent. In ciuda incercarii unor hairstylisti de a revitaliza acest stil, cunoscutul hairstylist Cristi Pascu nu recomanda aceasta coafura, intrucat aceasta procedura distruge firul de par.

Cristi Pascu: De ce sa nu-ți faci parul permanent!

“Problema majora cu acest permanent este ca acidul tioglicolic, care sta la baza soluției de permanent, este folosit inca din anii ‘40, iar de atunci nu si-a schimbat compoziția chimica si structura. Prin folosirea acestui acid pentru a face parul permanent doamnele au o sansa foarte mare de a-si distruge podoaba capilara. Procedeul nu se mai poate repeta imediat si va dura chiar si jumatate de an pana cand va creste din nou un fir de par sanatos”, spune Cristi Pascu.

Chiar daca tendințele mentioneaza “permanentul lejer” ca fiind o coafura cool a momentului, Cristi Pascu considera ca despre permanent se poate vorbi doar la timpul trecut.

“Personal, nu cred ca permanentul o sa mai revina in tendințe. La fiecare 2-3 ani producatorii incearca sa il revitalizeze, insa nu s-a inventat inca soluția de permanent care sa nu afecteze parul in totalitate. Singura diferența pe care o avem in ziua de astazi la soluțiile de permanent este ca nu mai miros atat de urat ca alta data, nu mai sunt la fel de agresive si au luat forme mult mai comerciale”, continua Cristi Pascu.

Cristi Pascu te invata 5 moduri prin care poti sa-ti faci detox la par

Hairstylistul avertizeaza ca permanentul dureaza maxim o luna, parul urmand a-si pierde din volum dupa aceasta perioada.

A început semifinala Cel mai bun hairstylist din România @keune_romania

A post shared by Cristi Pascu Exclusive (@cristipascu_exclusive) on

“Multe doamne cred ca daca si-au facut parul permanent nu mai trebuie sa-l coafeze, sa-l aranjeze… Acest lucru se intampla doar in prima luna. In momentul in care parul incepe sa creasca la radacina, acesta se ingrasa mult mai repede si isi pierde din volum. Risti astfel sa-ți distrugi parul sanatos pentru a avea volum si un par carlionțat doar o luna”, mai adauga Cristi Pascu.

Cristi Pascu (www.cristipascu.ro) este unul dintre cei mai experimentați hairstylisti de la noi, inițiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din Romania” si al “Academiei de Coafura Cristi Pascu”, prin care descopera si lanseaza noi talente in industria frumuseții.

Porți cărare? Ai putea face mătreață de la soare! Cristi Pascu îți explică de ce!

Scrie un comentariu