Evenimente Stiri Interne

Compozitorul muzicii din „La Vita e Bella”, prezentat de Madalina Ghenea la Bucuresti!

Scris de Ana Kozma

Unul dintre cei mai mari pianisti, compozitori si dirijori italieni ai tuturor timpurilor, maestrul Nicola Piovani, a sustinut ieri seara concertul „Italia in energia muzicii”, eveniment desfasurat la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei.

Compozitorul muzicii din „La Vita e Bella”, prezentat de Madalina Ghenea la Bucuresti!

Un adevarat regal de muzica de cea mai buna calitate a fost oferit ieri seara spectatorilor romani de catre Nicola Piovani, unul dintre cei mai mari pianisti, compozitori si dirijori italieni ai tuturor timpurilor.

Mariana Vatamanu (PR Gianluca Mech), Narcisa Lecuseanu, Madalina Ghenea si Elisabeta Lipa

Evenimentul desfasurat la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romanieia fost unul exclusivist la care au participat 440 de persoane, accesul s-a facut strict pe baza de invitatie, iar cei prezenti au fost primiti cu un coktail de intampinare.

Frumoasa Madalina Ghenea a fost gazda evenimentului si a prezentat principalele momente ale serii. Alaturi de ea, pe scena, a urcat si Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Marco Giungi.

Narcisa Lecuseanu, Madalina Ghenea, Elisabeta Lipa, Raed Arafat si Petronela Dobrin

Evenimentul a fost organizat de Institutul Italian de Cultura in colaborare cu Ambasada Italiei la Bucuresti, cu sprijinul Ducati Energia Romania.

In prima parte a serii a avut loc recitalul cantaretei Silvia Mezzanotte, fosta solista a trupei italiene Matia Bazar, castigatoare a Festivalului de la San Remo in 2002, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii italiene.

Narcisa Lecuseanu, Marco Giungi (Ambasadorul Italiei la Bucuresti), Elusabeta Lipa, Mariana Vatamanu (PR Gianluca Mech) si Giulio Bertola

La finalul recitalului Silviei Mezzanotte a avut loc pentru prima oara in Romania decernarea Premiului “Leonardo The Immortal Light”, un premiu international ce isi propune comemorarea a 500 de ani de la moartea geniului italian Leonardo da Vinci, oferind recunoastere “celor care cu geniul lor extraordinar au mers pe urmele mareului maestru”.

Narcisa Lecuseanu, Mariana Vatamanu (PR Gianluca Mech) si Elisabeta Lipa

Societatea DUCATI ENERGIA Romania a primit premiul pentru Inginerie Energetica, premiu ridicat chiar de Presedintele Ducati Energia, Guidalberto Guidi “pentru ca a condus, cu hotarare si tenacitate, Grupul, fondat in 1926, spre afirmarea drept una dintre cele mai importante companii mondiale din sectorul sau; capabil sa faca fata provocarilor, promovand cercetarea si inovarea, concentrandu-se mereu pe dezvoltarea energiei”.

Narcisa Lecuseanu, Marco Giungi (Ambasadorul Italiei la Bucuresti), Elusabeta Lipa, Mariana Vatamanu (PR Gianluca Mech) si Giulio Bertola

Maestrul Nicola Piovani a intrat pe scena insotit de membrii orchestrei sale. Sub titulatura “La musica e’ pericolosa”, parafrazare a cuvintelor celebrului Federico Fellini, cu care de altfel maestrul a colaborat, concertul lui Piovani a reprezentat o adevarata poveste muzicala, interpretata de instrumentele prezente pe scena – pian, contrabas, percutie, saxofon, clarinet, chitara, violoncel, acordeon.

La sfârsitul concertului, ES Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Marco Giungi, a fost cel care a inmanat cel de-al doilea premiu “Leonardo The Immortal Light 2019” pentru muzica, maestrului Nicola Piovani: „pentru ca a reusit sa transforme muzica in poezie, insotind publicul intr-o calatorie cinematografica, prin compozitiile sale magistrale, urmas ai celor mai mari compozitori italieni”.

La final, Piovani a interpretat melodia faimoasa, castigatoare a Premiului Oscar in 1999 pentru cea mai buna coloana sonora a filmului “La Vita e bella”.

Scrie un comentariu