2 Principale Style Radar

EVA-design romanesc si Grolsch Anti-Mall au lansat Colectia Patzaikin 2014

Scris de Administrator

Mos Nicolae a adus iubitorilor de fashion doua motive de bucurie – brand-ul Patzaikin si-a lansat noua colectie in doua locatii din capitala – Magazinul Eva si Grolsch Anti-Mall.

Wrap yourself in glitter

Intr-un tur de evenimente desfasurate pe axa Downtown Bucharest, in doua din fostele magazine simbol ale capitalei: Magazinul Eva din Bd. Magheru nr. 9, devenit anul acesta Eva – Design Romanesc, si Magazinul Bucuresti din strada Lipscani, brandul PATZAIKIN a prezentat, in premiera, vineri, 6 decembrie 2013, Colectia semnata de designerul Olah Gyarfas, fiecare eveniment fiind adaptat optim audienței scontate.

109 & Adelina ivan detail Fandacsia & Murmur detail Lady Magpie & Carla Szabo detail Le Petit Indigent & Venera Arapu detail

Astfel, o discutie fata in fata intre echipa de creatie din spatele colectiei si o „selectionata” compusa din cei mai buni jurnalisti si specialisti din industria modei a avut loc odata cu intalnirea Touch & Feel de la Eva – Design Romanesc, prilej cu ocazia caruia a avut loc si lansarea noilor vitrine imbracate de sarbatoare ale magazinului, pe cand la Grolsch Anti-Mall, fostul Magazin Bucuresti, a fost programat un performace live display, sub numele Anti-catwalk, dovedind, odata in plus, ca designul romanesc contemporan poate participa, cu succes, inclusiv la reinterpretarea si “reciclarea” fostelor spatii simbol ale orasului.

Patzaikin patzikin patzikin1

Colectia PATZAIKIN 2014, semnata de Olah Gyarfas, este conceputa ca un laborator deschis in care designerul cauta noi posibilitati de joc cu diferitele forme, pattern-uri, obiecte gasite sau tehnici artizanale proprii diverselor situatii intalnite in viata. Simplitatea lucrurilor din preajma, revizitate de ochiul curios si atent al designerului, este „reciclata“ in configuratii si materiale noi, printr-un proces care conduce la ideea de reconectare fireasca a oamenilor la natura.

patzikin3 patzikin4 patzikin5

Ca intr-o cercetare de laborator, Gyarfas supune materialele si culorile unor experimente de separare si fuziune. Materialele textile devin adevarate obiecte de observatie: detaliile sunt augumentate, taieturile sunt hiperdimensionate, iar texturile extrase sunt transformate in pattern-uri iconice. Gama de culori este restransa pana la esenta pentru a se intersecta in mod natural cu noua interpretare a materialelor. Tocmai de aceea, aproape toate articolele colectiei masculine sunt concepute initial ca piese albe, suprafete simple peste care se suprapun, ulterior, straturi multiple, unele abia perceptibile. Colectia dobandeste astfel o taietura sculpturala si austera, intr-o cromatica minimalista, in acord cu simplitatea si naturaletea devenite semnatura distincta a brandul PATZAIKIN.

patzikin6

Colectia PATZAIKIN 2014 marcheaza colaborarea cu fabrica romaneasca de tesaturi din in, canepa si bumbac PRODIN, furnizor al materialelor pentru toate articolele de vestimentatie. De asemenea, cu aceasta ocazie incepe si colaborarea cu brandul MUSETTE pentru realizarea pieselor de incaltaminte si accesorii.

Parlor&Irina Schrotter Stephan Pelger Wrap yourself in glitter 1 Wrap yourself in glitter 2 Maria Marinescu & Corina Vladescu

Povestea de succes a brandului PATZAIKIN a inceput in 2011, din dorinta de a reevalua si extinde rolul traditiilor mestesugaresti in practicile design-ului local si de a incuraja oamenii sa se reinventeze printr-un dialog neconventional cu natura. De la lansarea sa oficiala, PATZAIKIN si-a bazat viziunea pe un model de implicare sociala, considerand imbracamintea si accesoriile produse drept „conectori“ la lumea exterioara. Ceea ce confera unicitatea design-ul PATZAIKIN este inspiratia sa locala, extrasa din traditiile culturale si mestesugaresti ale comunitatilor de pescari din Delta Dunarii, brandul devenind un omagiu adus de multiplul campion olimpic si mondial Ivan Patzaichin locului sau de origine.

Scrie un comentariu