News Style Radar

Cizmele din cauciuc Burberry – de la accesoriu util la piesa vestimentara must-have!

Scris de Administrator

Confortabile, utile si cool, cizmele din cauciuc s-au impus in ultimii ani cu o viteza record in randul consumatorilor de moda, din intreaga lume. Brand-uri renumite, precum Burberry, au lansat pe piata diferite modele, de la cele simple uni care imita pielea, la cele cu logo sau cu celebrul check imprimat direct pe cauciuc sau pe materialul textile din interior.

cizme-burberry

Adorate de oamenii obisnuiti, dar si de celebritati din intreaga lume, cizmele de cauciuc au devenit un must-have vestimentar, purtandu-le, atat in zilele ploioase la outfit-uri casual, cat si la concerte sau chiar la evenimentele publice.

Cizma1

Cine a fost insa cel care s-a gandit sa le dea o forma moderna si cand au devenit faimoase? Veti fi surprinsi! Ei bine, istoria lor incepe in 1815, cand Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, si-a facut aparitia in public, purtand acest model de cizma. Ducele l-a rugat pe cizmarul sau, aflat pe strada St. James din Londra, sa ii modifice cizmele de calarie, din piele.

Cizma4

Intrucat multi soldati erau impuscati in picior in timp ce se aflau pe cal, el a propus ca aceste cizme sa fie mult mai inalte si croite stramt pe picior. Cizmele au fost denumite Wellington si au devenit populare in randul gentlemen-ilor englezi.

Cizma12

In 1852, Hiram Hutchinson l-a intalnit pe Charles Goodyear care abia inventase procesul de vulcanizare al cauciucului natural. In timp ce Goodyear s-a hotarat sa produca anvelope, Hutchinson s-a gandit sa manufactureze pantofi din cauciuc.

Cizma7

Si-a stabilit afacerea in Franta, la L’Aigle. In acea zona, 95% din populatie muncea pamantul, iar oamenii se incaltau cu saboti din lemn. Cizma tip Wellington, din cauciuc, a inregistrat un succes fulminant!

Cizma10

Acum, cizmele din cauciuc sunt nelipsite in garderoba oricarei femei. Le poti purta peste jeansi sau colanti ori chiar la o rochie feminina si un trench.

Hilary Duff1

Preferate de vedete precum Hilary Duff sau Michelle Trachtenberg, cizmele din cauciuc Burberry sunt disponibile in magazinul din strada Luterana nr. 4 sau in magazinul Sport/Couture din Baneasa Shopping City.

Scrie un comentariu