Stiri externe

Cine sunt părinții Kamalei Harris

Scris de Ana Kozma

O lume întreagă o cunoaște deja pe cea care va fi Vice-Președinte al Statelor Unite după ce Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale. Cine sunt însă părinții Kamalei Harris?

Cine sunt părinții Kamalei Harris

Kamala Harris a câștigat alegerile prezidențiale în SUA alături de Joe Biden. Va deveni astfel primul Vice-Președinte femeie de culoare în istorie. Pe parcursul campaniei, a vorbit adesea despre familia ei birasială și părinții imigranți.

„Cea mai responsabilă pentru prezența mea astăzi aici este mama mea, Shyamala Gopalan Harris. „Când a venit aici din India, la vârsta de 19 ani, poate că nu și-a imaginat acest moment. Dar a crezut atât de puternic într-o America în care un astfel de moment este posibil”, a spus Kamala Harris în timpul discursului de victorie.

Shyamala Gopalan (India) și Donald Harris (Jamaica) au imigrat în Statele Unite pentru a urma doctoratul la Universitatea din California. Acolo s-au cunoscut și au hotărât să întemeieze o familie. S-au despărțit însă ani mai târziu, în 1972. Iată în continuare cine sunt părinții Kamalei Harris.

S-au cunoscut în facultate

Campusul UC Berkeley era foarte cunoscut pentru politicile radicale și activismul studențesc. A ajutat chiar la formarea curentului secundar al mișcării pentru drepturile civile din anii ’60. În acest context, Shyamala și Donald s-au întâlnit pentru prima dată. La aceaa vreme, Donald urma doctoratul în economie, iar Shyamala în nutriție și endocrinologie.

Shyamala nu plănuia să rămână în Statele Unite

În 2003, mama Kamalei Harris a dezvăluit presei: „Am venit să studiez la UC Berkeley. Nu am venit cu gândul să rămân aici. Este povestea veche: m-am îndrăgostit de un tip, ne-am căsătorit, destul de curând au venit copiii”.

Căsnicia lor s-a sfârșit în 1972

Au făcut doi copii împreună. Kamala și Maya Harris. Shyamala a cerut însă divorțul în anul 1972. Relația lor ar fi devenit prea complicată după ce Donald a preluat o funcție de profesor titular la Universitatea din Wisconsin. Shyamala a ales să își crească fiicele în California.

Kamala Harris povestește că părinții ei s-au iubit enorm. Cu toate astea, au devenit la un moment dat precum uleiul și apa. Crede însă că dacă erau puțin mai maturi, mai înțelepți atunci, căsnicia lor ar fi rezistat. Erau însă mult prea tineri…

Shyamala a devenit cercetător pentru cancerul de sân. Aceeași maladie cumplită care de altfel a și ucis-o în anul 2009, la vârsta de 70 de ani.

Tatăl Kamalei Harris a devenit profesor la Universitatea Stanford. S-a retras în 1998. A plecat apoi din nou în Jamaica. În prezent locuiește acolo și este consilier în Guvern.

Cine este Kamala Harris. Povestea de viață a celei care ar putea deveni vice-președintele Americii

Scrie un comentariu