Stiri Interne

Cine sunt mentorii noului show „Provocarea starurilor” de la TVR 1 

Scris de Iancu Iulia

„Provocarea starurilor” incepe din 27 octombrie. Interpretii Sanda Ladosi si Stefan Stan si compozitorul Mihai Alexandru ii vor indruma pe concurenti in competitia muzicala Provocarea starurilor, pe care TVR 1 o lanseaza la finalul lunii octombrie. Show-ul va fi prezentat de Andreea Banica.

Cel mai nou show muzical al TVR 1 – Provocarea starurilor – ii dezvaluie publicului pe cei trei mentori care ii vor indruma pe concurenti in abordarea probelor competitiei: Sanda Ladosi, Stefan Stan si Mihai Alexandru sunt cei trei mentori in ale caror echipe vor concura cate 6 tineri interpreti in fiecare editie. 

Daca Sanda Ladosi si Mihai Alexandru au avut numeroase colaborari cu Televiziunea Romana, pentru Stefan Stan, primul castigator al concursului „Vocea Romaniei”, emisiunea de divertisment Provocarea starurilor este primul sau mare proiect la TVR.

Compozitorul Mihai Alexandru a participat de nu mai putin de 18 ori la Concursul Eurovision; de doua ori, melodiile sale au castigat selectia nationala, astfel ca „Don’t Break My Heart (interpreta Nicola) si „Yodel It” (Ilinca feat. Alex Florea) au reprezentat Romania la Riga 2003 si Kiev 2017. La randul sau, Sanda Ladosi a urcat pe scena Eurovision din Istanbul in 2004, cu piesa Romaniei „I Admit”.

„Rolul de mentor este o provocare pentru mine, mai ales prin prisma faptului ca nu sunt chemat sa fac parte din juriu, ci sa imi sustin concurentii in fata unui juriu. Normal, am zis DA din prima, iar ideea de a promova cea mai frumoasa muzica romaneasca mi se pare extrem de necesara in situatia in care se afla acum piata muzicala romaneasca”, spune compozitorul Mihai Alexandru, unul dintre cei trei mentori de la Provocarea starurilor.

„Ceea ce voi face in calitate de mentor va fi sa ii indrum pe tinerii concurenti sa isi pregateasca aparitia, momentele pe scena la Provocarea starurilor. Avem interpreti foarte buni, cu voci excelente. Pe langa sugestiile in ceea ce priveste tehnica vocala, noi, mentorii, venim cu recomandari in ceea ce priveste transmiterea mesajului unui cantec, interpretarea cu suflet – ii vom ajuta sa treaca dincolo de interpretarea strict corecta a unei melodii”, subliniaza Sanda Ladosi.

„Pasiunea mea pentru muzica m-a facut sa spun un „DA” hotarat, in momentul in care mi s-a propus sa particip ca mentor la emisiunea Provocarea Starurilor. Ma bucura faptul ca pot impartasi din experienta acumulata si altor oameni talentati si, totodata, sa-i indrum in aceasta emisiune-concurs. Imi doresc ca unul dintre cei carora le voi fi mentor sa castige competitia!”, a declarat Stefan Stan, cel care se autodefineste: „Sunt un simplu om, nascut pentru o singura pasiune: Muzica!”.

In fiecare show Provocarea starurilor, 6 tineri talentati, interpreti de muzica romaneasca, vor trece prin mai multe probe in care isi vor dovedi calitatile vocale. Dintre acestia, 3 vor pleca acasa la fiecare editie, alti 3 concurenti urmand sa completeze locurile eliberate.

Ei vor fi jurizati de mari interpreti romani care au lansat piese nemuritoare in ultimii 40 de ani. La Provocarea starurilor, mentorii sunt aceiasi pentru toate editiile concursului, insa juriul se va schimba in fiecare editie.

Din 27 octombrie 2018, TVR 1 lanseaza cea mai noua competitie, in care vedeta e muzica romaneasca. Provocarea starurilor  va dezvalui publicului viitoare staruri ale muzicii romanesti, care vor fi validate de marii interpreti ai muzicii noastre din ultimii 40 de ani. Emisiunea Provocarea starurilor va fi prezentata de Andreea Banica.

 

 

Despre autor

Iancu Iulia

Scrie un comentariu