Recomandarea ADPM Stiri Interne

Cine mosteneste tronul Casei Regale a Romaniei

Scris de Alexandru Manea

Starea de sanatate a Regelui Mihai este intr-o stare ingrijoratoare, asteptandu-se tristul deznodamant. In aceste conditii, iata cine mosteneste tronul Casei Regale.

Cine mosteneste tronul Casei Regale a Romaniei

Starea de sanatate a Regelui Mihai s-a inrautatit sever in ultimele zile, reprezentantii Casei Regale lasand sa se inteleaga ca este posibil sa auzim de decesul Majestatii Sale in perioada ce urmeaza.

De ziua sa onomastica (8 noiembrie – Sf. Mihail si Gavril), nepotul sau renegat, Principele Nicolae, a incercat sa intre in resedinta bunicului sau din Geneva, insa nu a fost lasat sa ajunga la acesta, iscandu-se astfel, conform reprezentantilor Casei Regale, un conflict verbal, chiar fizic.

S-a generat astfel o adevarata lupta a declaratiilor in presa, Principele Nicolae (sau fostul Principe, asa cum este acum numit, dupa ce i s-a retras titlul in 2015) se declara stupefiat de bariera impusa de cei din familia lui, mentionand ca isi doreste doar sa isi vada bunicul in ultimele clipe de viata.

Starea de sanatate a Regelui s-a deteriorat in ultimii ani.

„Este trist si ingrijorator pentru ca starea Maiestatii Sale este grava de vreo doi trei ani. Acum, imi dau seama ca sunt ultimele ore sau zile din viata sa”, a declarat consilierul Regelui, Michael Flaks.

Dupa trecerea in nefiinta a Regelui Mihai, mostenitorii tronului vor fi in ordinea urmatoare:

  1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei (68 ani), Custode al Coroanei Romaniei;
  2. ASR Principesa Elena a Romaniei (66 ani);
  3. Elisabeta Karina de Roumanie;
  4. ASR Principesa Sofia a Romaniei;
  5. Elisabeta Maria Biarneix (18 ani);
  6. ASR Principesa Maria a Romaniei (53 ani).
  7. Elisabeta-Maria Bianca Elena de Roumanie (18 ani)

Averea familiei regale este de aproape 60 de milioane de euro, conform Capital, si include proprietati, terenuri si paduri.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu