Stiri externe

Cine este tenismena Naomi Osaka, marea câștigătoare de la Australian Open

Scris de Ana Kozma

După Monica Seles și Roger Federer, Naomi Osaka a devenit a treia sportivă care câştigă primele 4 finale de Grand Slam disputate în era Open, din 1968 până în prezent. Iată cine este marea câștigătoare de la Australian Open!

Cine este tenismena Naomi Osaka, marea câștigătoare de la Australian Open

La 23 de ani, Naomi Osaka a reușit o performanță încredibilă. S-a impus pentru a doua oară la Australia Open, după ce a învins-o în finala de sâmbătă pe americanca Jennifer Brady.

Așa se face că numele lui Naomi Osaka este cumva sinonim cu tenisul. Puțini știu însă despre ea că are legături și cu lumea modei. De asemenea, că este activistă pentru justiția rasială.

În august 2021, Naomi va reprezenta Japonia în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de TAG Heuer (@tagheuer)

În ultimii ani, numele ei este foarte prezent nu doar în sport, ci și în industria fashion. În ianuarie 2021, brand-ul de ceasuri de lux Tag Heuer a anunțat că Naomi Osaka este noul ambasador.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Louis Vuitton (@louisvuitton)

De asemenea, Naomi Osaka este în prezent brand ambsadaor și pentru Louis Vuitton. Tenismena e imaginea celei mai recente campanii lansate de legendarul brand.

Cum arată campaniile fashion în timpul pandemiei

Osaka a fost prima femeie asiatică care a ocupat poziția numărul unu la simplu și prima jucătoare japoneză care a câștigat vreodată un eveniment de Grand Slam: US Open în 2018. Un an mai târziu, a câștigat Australian Open, iar în 2020 a ieșit triumfătoare la US Open.

În timpul US Open, Naomi Osaka a pledat pentru mișcarea Black Lives Matter, purtând măști de protecție cu numele unor bărbați de culoare care fuseseră uciși pe nedrept în SUA.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 大坂なおみ (@naomiosaka)

Tenismena s-a născut în Osaka (Japonia), în anul 1997. Mama ei este japoneză, iar tatăl originar din Haiti. La vârsta de 3 ani, Naomi s-a mutat în Statele Unite alături de familie.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 大坂なおみ (@naomiosaka)

Iubitul sportivei este rapper-ul YBM Cordae. Cei doi se afișează des împreună pe rețelele de socializare.

În mai 2020, Forbes spunea despre Naomi Osaka că este cea mai bine plătită sportivă din istorie. Asta după ce a câștigat 37.4 milioane de dolari în 2019 din reclame și victorii în tenis.

Scrie un comentariu