Stiri Interne

Cine este prințul care a ucis cel mai mare urs brun din România

Scris de Ana Kozma

Unul dintre subiectele săptămânii în România este fără doar și poate uciderea, de către un prinț austriac, a celui mai mare urs brun din țara noastră, Arthur. Iată cine este Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein.

Cine este prințul care a ucis cel mai mare urs brun din România

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein a primit aprobare pentru a împușca o ursoaică ce se apropia periculos de mult de gospodăriile unor oameni din apropiere de Covasna. Zis și făcut. Făcut, dar greșit. Nu este încă foarte clar dacă din greșeală sau nu, dar prințul austriac nu a împușcat până la urmă ursoaica în cauză. L-a ucis în schimb pe Arthur, cel mai mare urs brun din România.

Ecologiștii sunt de părere că nu a fost o greșeală, ci pură intenție. Aceștia spun că e imposibil să confunzi ursoaica din localitate cu un urs uriaș ce se adăpostea în inima pădurii, o zonă de altfel protejată.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein are 43 de ani și este fiul cel mare al Prințesei Annemarie și Prințului Friedrich. Locuiește în Austria, la Riegersburg, într-un castel pe care îl are în administrare din anul 2009. Acesta aparține familiei sale încă din 1822. Prințul este căsătorit cu Prințesa Sonja, iar împreună au 3 copii. Este medic la bază, însă nu își practică meseria.

Arthur avea 17 ani și era cel mai mare urs brun din România. Unii spun că și din întreaga Uniune Europeană. Ecologiștii îl acuză pe Prinț că l-a împușcat pe Arthur în loc de ursoaica pentru care primise derogare fiindcă îl dorea drept trofeu, pe peretele castelului său.

Unde isi petrec vacantele familiile regale din Europa

Scrie un comentariu