Stiri externe

Cine este Dr. Jill Biden, potențiala viitoare Primă Doamnă a Americii?

Scris de Ana Kozma

Dr. Jill Biden, potențiala viitoare Primă Doamnă a Statelor Junite, este o femeie puternică. Pasionată de domeniul educației, bună prietenă cu Michelle Obama și un pion important în echipa de campanie a Democraților.

Știm deja despre Joe Biden că intră, alături de Donald Trump, în cursa electorală pentru președenția Statelor Unite. Cine este însă Dr. Dr. Jill Biden, potențiala viitoare Primă Doamnă a Americii? Mai întâi de toate, este deja de 43 de ani soția lui Joe Biden. O profesoară din New Jersey care l-a ajutat să se vindece după tragica moarte a primei sale soții și a fiicei lor în vârstă de doar 1 an (1972).

Visa să lucreze în industria modei.

Jill s-a născut în New Jersey pe 3 iunie 1951. Și-a dorit să lucreze în industria fashion. În acest sens, a studiat comerțul la Junior College în 1969. A descoperit însă, mai târziu, că domeniul educațional i se potrivește mai bine.

A mai fost căsătorită în trecut

A urmat cursurile Universității Delaware alături de primul ei soț, Bill Stevenson. Relația lor s-a răcit și au hotărât să se despartă după 4 ani de mariaj.

Are mai multe diplome

Dr. Jill Biden are nu mai puțin de 3 diplome de master. Dar și un doctorat în educație obținut în anul 2007.

Și-a cunoscut actualul soț la o întâlnire pe nevăzute

După eșecul primei căsnicii, fratele ei i-a aranjat o întâlnire pe nevăzute cu Joe Biden, care era pe atunci senator. Văduv cu doi copii, își pierduse soția și fiica în vârstă de 1 an într-un tragic accident de mașină. După cum Jill însăși a povestit, și-au dat seama pe loc că se potrivesc. A fost pe atunci impresionată de maturitatea actualului ei soț. Dar și de faptul că la finalul primei întâlniri, acesta a ales o strângere de mână în locul clasicului sărut. În ciuda acestor lucruri, Jill a acceptat abia după 5 încercări cererea în căsătorie a lui Joe Biden. S-au căsătorit în 1977, iar 4 ani maia târziu a venit pe lume fiica lor, Ashley.

A fost profesoară mare parte a vieții sale

Jill a lucrat în școli din Delaware, învățându-i pe elevi să citească. De asemenea, a lucrat într-un spital de psihiatrie. Acolo, i-a învățat să citească pe adolecsenții cu dizabilități emoționale. Din 2009, este profesor de engleză la North Virginia Community College. Și-a păstrat această slujbă și în perioada în care soțul ei a fost Vice-Președinte, devenind prima a Doua Doamnă a Americii cu un job propriu. A declarat că va continua să lucreze chiar și dacă soțul său va deveni Președintele SUA.

A scris o carte

Fiul ei și al lui Joe Biden, Beau, a servit în Iraq. Astfel că armata reprezintă un subiect aproape de sufletul lor. Jill a scris o carte pentru copii inspirată de modul în care s-a văzut armata prin ochii nepoatei sale, Natalie (fiica lui Beau).

Este pasionată de cercetările pentru vindecarea cancerului

S-a implicat în foarte multe proiecte și campanii ce au la bază cercetarea și importanța conștientizării atunci când vine vorba despre cancer. Asta după ce fiul eu vitreg, Beau, a murit de cancer în anul 2015. Iar 4 dintre cele mai bune prietene ale sale au fost diagnosticate cu cancer la san pe parcursul unui singur an.

Este extrem de protectoare

Mai devreme anul acesta, l-a protejat pe soțul ei de un protestatar ce l-a atacat în timpul unui discurs. Clipul a devenit viral pe internet.

Are o bogată experiență de campanie

Este a treia oară când Joe Biden candidează la președenție. Prima sa campanie s-a încheiat cu scandal în 1988, atunci când Joe a plagiat o mare parte a discursului său de la liderul Partidului Muncii din UK, Neil Kinnock. A candidat apoi din nou în 2008 împotriva lui Barack Obama. Acesta din urmă a câștigat alegerile, dar l-a ales pe Biden în rolul de Vice-Președinte. De fiecare dată, Jill i-a fost alături soțului ei la fiecare pas al campaniilor.

Este de 5 ori bunică

În vârstă de 67 de ani, Jill Biden are 5 nepoți: Natalie, Beau II, Maisie, Finnegan și Naomi.

Scrie un comentariu