Evenimente Stiri Interne

Cine canta la Cerbul de Aur 2018. Nu vom avea artisti internationali?

Scris de Alexandru Manea

La editia speciala a festivalului Cerbul de Aur din acest an vor canta multi artisti consacrati din Romania, dar, se pare, niciun artist extern legendar, asa cum se intampla in anii de glorie ai evenimentului. Iata cine se afla pe lista.

Cine canta la Cerbul de Aur 2018. Nu vom avea artisti internationali?

Cerbul de Aur a fost cel mai reprezentativ concurs muzical international din Europa de Est in urma cu 4 decenii si apoi, dupa o lunga pauza, in anii de dupa Revolutie. In afara concursului in sine (la care, apropo, au concurat inainte sa devina celebri si Julio Iglesias ori Christina Aguilera), au urcat pe scena artisti legendari care au oferit recitaluri de neuitat in Piata Sfatului din Brasov. Printre acestia:

In 1992: Patricia Kaas, Johnny Logan

1993: Toto Cutunio, Kylie Minogue, Dionne Warwick, Jerry Lee Lewis

1994: Paul Young, Boy George, Culture Beat, The Commodores, Ray Charles, James Brown

1995: Status Quo, The Temptations, 2 Unlimited, MC Hammer, Kenny Rogers

1996: Tom Jones, Coolio, Vaya Con Dios, Soul II Soul, La Bouche

1997: Diana Ross

1998: INXS, UB40, Cyndi Lauper

2002: BoyzIIMen, The Kelly Family, Scorpions, t.A.T.u

2003: Ricky Martin, Simple Minds

2004: Pink, Thomas Anders

2005: Natalie Imbruglia, Joe Cocker

Dupa editia din 2005, festivalul de la Brasov a intrat iar intr-o indelungata pauza, din lipsa de fonduri si interes. In 2018, cu ocazia festivitatilor organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri, s-a decis organizarea unei editii speciale. Va exista concursul clasic de interpretare, pentru artistii aflati in ascensiune, precum si recitalurile speciale din fiecare seara.

Pana acum se stiu numele artistilor romani care vor urca pe scena: Andra, Delia, Loredana, Horia Brenciu & HB Orchestra, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius Teodosiu si The Humans.

Nu se aude nimic inca de vreun artist international ca si Invitat Special. Cel mai probabil, publicul se va multumi sa ii vada pe scena pe cei autohtoni, pe care oricum are ocazia sa ii urmareasca live in multe alte ocazii.

Scrie un comentariu