Stiri externe Video

Cine cântă Jerusalema. Interviu cu solista din Africa de Sud.

Scris de Ana Kozma

Jerusalema este hit-ul momentului. Piesa a devenit un adevărat fenomen. Nu doar în România, ci la nivel mondial. Iată cine este Nomcebo Zikode, artista din Africa de Sud care o cântă.

Cine cântă Jerusalema. Interviu cu solista din Africa de Sud.

Jerusalema este pe buzele tuturor. Piesa a devenit hit la nivel mondial. Se bucură de un succes fulminant, mult peste așteptări. Dovadă stau cele 108 milioane de vizualizări pe care le are în acest moment pe YouTube. A fost compusă de Master KG și este interpretată de o solistă din Africa de Sud, pe numele ei Nomcebo Zikode.

Artista a acordat un interviu pentru ziarul Adevărul, vorbind despre fenomentul muzical al anului 2020.

„Am avut succes în Africa de Sud cu cântecul Emazulwini. Master KG m-a sunat şi mi-a spus: „Îmi place mult vocea ta. M-a impresionat cum ai interpretat acel cântec”. Mi-a vorbit puţin despre cântecul Jerusalema. Am mers la studioul său, era trecut de ora 22.00. Iniţial n-am vrut să mă duc, dar Master KG a insistat. Am ajuns la studio, a pus câteva dintre acordurile melodiei, am avut o senzaţie specială şi am început să cânt câteva versuri. Master KG a fost impresionat și am continuat să cant. După trei zile, Master KG m-a sunat şi mi-a spus să vin la studio. Am înregistrat piesa pe 11 august 2019, apoi am pus-o pe Facebook şi reacţiile au fost impresionante. Aşa a început povestea Jerusalema”, își amintește Nomcebo Zikode.

Artista a povestit că nu se aștepta ca Jerusalema să devină un fenomen mondial. Avea încredere că piesa va avea succes în Africa de Sud, dar atât. Toate așteptările i-au fost însă date peste cap într-un mod cât se poate de frumos. Iar acest lucru i-a creat emoții puternice, extrem de plăcute.

Cine cântă Jerusalema

Jerusalema este interpretată în zulu, una dintre limbile oficiale din Africa de Sud. O limbă pe care nu o înțelegem, dar asta ne dovedește că muzica nu se împiedică în bariere de limbaj. Ea însăși este un limbaj universal.

„Cred că Jerusalema este un cântec spiritual. Cântecul spune printre altele: „Ierusalim e casa mea / Ia-mă de aici / Casa mea e în Ierusalim / Vino cu mine într-un loc unde e fericire”. Când am înregistrat cântecul, nu eram foarte fericită, aşa că m-am gândit ca versurile să facă referire la faptul că îi cer lui Dumnezeu să mă ducă într-un loc unde e fericire şi bucurie”, a povestit Nomcebo Zikode pentru Adevărul.

Nomcebo cântă încă din copilărie. Savurează fiecare moment al succesului actual și așteaptă cu nerăbdare finalul pandemiei, ca să se poată întâlni la concerte cu fanii. Chiar și cu cei din România, mai ales că vrea să învețe câteva cuvinte în limba noastră.

Ce haine de designer poartă Beyonce în noul clip “Black is King”

Scrie un comentariu