Stiri externe

Cine au fost părinții lui Barack Obama

Scris de Ana Kozma

Toată lumea îl cunoaște pe Barack Obama, dar cine au fost părinții fostului Președinte al Statelor Unite, de altfel primul președinte de culoare pe care l-a avut vreodată America? Iată în continuare povestea sa.

Cine au fost părinții lui Barack Obama

Barack Obama s-a născut în Hawaii în urmă cu 59 de ani. Mama sa a fost Ann Dunham, o americancă cu pielea albă, iar tatăl său Barack Obama senior, originar din Kenya. Fostul Președinte s-a născut în 1961, la doar jumătate de ani după căsătoria părinților săi.

Părinții lui Barack Obama au divorțat însă pe vremea când el abia împlinise trei ani. Atunci, tatăl său a plecat înapoi în Kenya și s-a căsătorit cu o altă femeie. A lucrat în Ministerul de Finanțe din țara sa natală și și-a mai vizitat o singură dată fiul. S-a întâmplat în 1971, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Tatăl lui Barack Obama a murit 11 ani mai târziu, în anul 1982, în urma unul tragic accident de mașină. Astfel că fostul președinte american a fost crescut de mama lui. Femeie la adresa căreia acesta are doar cuvinte de laudă.

Mama lui Barack Obama a murit în Hawaii, în anul 1995, după o luptă cu cancerul de col uterin și ovarian.

A apărut playlistul lui Barack Obama pe Spotify. Ce ascultă fostul președinte al Americii!

Scrie un comentariu