Stiri Interne

Cine a fost în juriul României la Eurovision și ce punctaj a acordat!

Scris de Ana Kozma

În urma scandalului de la Eurovision privind anularea votului României, Televiziunea Română a dat astăzi un comunicat de presă prin care a dezvăluit public cine a fost în juriul României la Eurovision și ce punctaj a acordat!

Cine a fost în juriul României la Eurovision și ce punctaj a acordat!

Marea finală Eurovision 2022 a declanșat cel mai mare scandal din ultimii ani. România și alte cinci țări nu au mai primit acordul de a intra în transmisie direct și a anunța punctajele juriului. Organizatorii au invocat anumite nereguli la vot încă de dinaintea celei de-a doua semifinale.

„Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia”, scrie în comunicatul de presă dat astăzi de TVR.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:

Moldova-12 puncte
Grecia-10 puncte
Polonia-8 puncte
Olanda-7 puncte
Azerbaidjan-6 puncte
Australia-5 puncte
Italia-4 puncte
Spania-3 puncte
Finlanda-2 puncte
Lituania-1 punct

„Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create.

Televiziunea Română mulțumește public celor care au fost alături de România și au susținut reprezentantul nostru, wrs, în concurs, din sală sau din fața micilor ecrane”, încheie reprezentanții Televiziunii Române.

Scandalul Eurovision. TVR spune că am dat 12 puncte Moldovei și că EBU le-a dat Ucrainei!

Scrie un comentariu