Evenimente Stiri Interne

Cerbul de Aur 2020 s-a anulat! Iata ce a decis conducerea TVR!

Scris de Ana Kozma

Un alt eveniment important se anuleaza anul acesta pe fondul pandemiei de COVID-19 si al restrictiilor impuse de autoritati. Este vorba despre Festivalul International Cerbul de Aur 2020.

Cerbul de Aur 2020 s-a anulat! Iata ce a decis conducerea TVR!

Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, organizator al evenimentului, a luat aceasta decizie tinand cont de situatia generata de pandemia COVID-19.

„Nu a fost o decizie luata cu usurinta, mai ales in contextul in care editia din acest an ar fi fost una aniversara, a XX-a. Si s-ar fi bucurat de o stralucire aparte. Insa, dupa discutii in cadrul TVR si cu partenerii locali, am ajuns la concluzia ca nu ne dorim sa facem compromisuri care sa afecteze amploarea si imaginea evenimentului. Sau sa genereze vreun risc la nivelul sanatatii publice. Vom marca, insa, acest moment din istoria Cerbului de Aur cu un eveniment de televiziune. Eveniment care, pe de-o parte, sa atraga atentia publicului asupra istoriei atat de bogate a festivalului. Si, pe de alta parte, sa promoveze muzica romaneasca de calitate”, declara Doina Gradea, Presedinte-Director General al TVR.

Hotararea a fost luata si in contextul in care partenerii de traditie ai Festivalului, autoritatile locale din Brasov, facusera publica intentia de a anula procedurile pentru organizarea unui numar de evenimente. Printre care si Festivalul Cerbul de Aur.

„Am decis sa nu organizam editia din anul 2020 a Cerbului de Aur. Tocmai pentru a nu compromite sub nicio forma formatul clasic al acestui festival renumit in Romania, dar si la nivel international. Avem incredere ca editia aniversara a Cerbului de Aur pe care ar fi trebuit s-o organizam in acest an isi va gasi locul binemeritat in agenda evenimentelor culturale pe care Brasovul le va gazdui in 2021”, spune si Adrian-Ioan Vestea, Presedintele Consiliului Judetean Brasov.

Festivalul Cerbul de Aur se adauga, astfel, unei lungi liste de evenimente majore cu public care au fost anulate din cauza epidemiei cu noul coronavirus, la nivel international si in Romania.

”Dimensiunea internationala a evenimentului, cu artisti, concurenti si jurati care vin din intreaga lume nu poate fi asigurata in conditii optime. Iar complexitatea sa ar ridica o multime de probleme de logistica si de siguranta epidemiologica, in contextul pandemiei, care nu ne ofera niciun fel de certititudini pe termen scurt si mediu. Ne dorim si speram, insa, ca in 2021 sa oferim brasovenilor si intregului public din Romania cea de-a XX-a editie a Festivalului, cu o amploare si o stralucire care sa compenseze absenta Cerbului din acest an.” – George Scripcaru, Primar Brasov.

Cea de-a XX-a editie a Festivalului International Cerbul de Aur ar fi trebuit sa aiba loc in perioada 20 – 23 august, in Piata Sfatului din Brasov.

Totul despre Cerbul de Aur 2019

Scrie un comentariu