Evenimente Stiri Interne

Cerbul de Aur 2019: finalistii concursului international de interpretare si-au ales piesele romanesti

Scris de Ana Kozma

Cei 12 finalisti ai concursului international de interpretare si-au ales piesele din repertoriul romanesc pe care le vor canta pe scena Festivalului „Cerbul de Aur”.

Cerbul de Aur 2019: finalistii concursului international de interpretare si-au ales piesele romanesti

Continuand o traditie de jumatate de secol, concurentii editiei cu numarul 19 a evenimentului vor interpreta si o melodie autohtona pe scena festivalului.

Vor fi abordari inedite, Tamara, Ralfs Eilans, Veronica Liberati, Florin Raduta, Anna Odobescu, Alfie Arcuri, Renate, Cynthia Verazie, Eliza G, Syuzanna Melqonyan, Monika Marija si Sara de Blue incercand sa impresioneze juriul cu o piesa din repertoriul propriu, dar si cu cea din repertoriul romanesc, pregatita special pentru concursul din Piata Sfatului.

Cerbul de Aur 2019: Stefan Banica jr. si Irina Rimes deschid seria recitalurilor

Anul acesta, intepreti din zece tari vor sarbatori muzica romaneasca pe acordurile pieselor interpretate de Smiley, Voltaj, Delia, Loredana, Andra, Laura Stoica, Doina Badea, MIHAI, Feli si Mihail:

1. Tamara (Georgia) – De la capat (Voltaj)
2.Ralfs Eilands (Letonia) – Apa (Loredana)
3. Veronica Liberati (Italia) – Buna seara, iubite (Loredana)
4. Anna Odobescu (Rep. Moldova) – Un actor grabit (Laura Stoica)
5. Florin Raduta (Romania) – Dragostea ramane (Andra)
6. Alfie Arcuri (Australia) – Acasa (Smiley)
7. Renate (Romania) – Ploaia si noi (Doina Badea)
8. Cynthia Verazie (Cirpu)) – Cat de frumoasa esti (M I H A I)
9. Eliza G (Italia) – Creioane colorate (Feli)
10. Syuzana Melqonyan (Armenia) – Pe aripi de vant (Delia)
11. Monika Marija (Lituania) – Ma ucide ea (Mihail)
12. Sara de Blue (Austria) – Ce are ea (Delia)

Tinerii artisti vor fi acompaniati de Big Band-ul Radio Romania si Orchestra Operei din Brasov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor si Andrei Tudor.

Anul acesta, concurentii au sansa de a castiga Marele Trofeu al Festivalului International „Cerbul de Aur”, cele trei premii de pe podium si unul dintre premiile speciale, in valoare totala de peste 55 de mii de euro.

A 19-a editie a Festivalului va avea loc in perioada 22 – 25 august, in Brasov, si va aduce numerosi artisti pe scena din Piata Sfatului. Pe langa recitalurile vedetelor invitate, 12 finalisti ai concursului international de interpretare vor canta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Pentru concurentii din acest an, echipa TVR a pregatit un format cu doua zile de concurs, o Gala de premiere si evenimente adiacente.

Festivalul se va incheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populara traditionala romaneasca si prelucrari de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis in direct si in exclusivitate de Televiziunea Romana.

Toate informatiile sunt disponibile pe site-ul oficial cerbuldeaur.ro

Scrie un comentariu