News Special

Exclusiv! Care sunt cele mai vandute carti ale vedetelor din Romania!

Scris de Sorin Dutoiu

Persoanele publice din Romania urmeaza exemplul vedetelor de peste hotare si lanseaza carti autobiografice, de autoeducare, beletristica, gastronomie sau cu diete minune. Notorietatea autorilor isi spune, aproape tot timpul, cuvantul. Iata care sunt cele mai vandute “opere” ale vedetelor din Romania, in lantul Diverta.

Catalin Botezatu/Monica Vlad, Dan Puric, Mihaela Radulescu, Carmen Bruma si Mihai Gainusa se afla, ca autori, in clasamentul celor mai bine vandute carti scrise de vedete, in lantul Diverta, in perioada ianuarie 2011 – iunie 2012.

La o prima analiza, observam ca publicul este atras atat de notorietatea autorului, cat si de eficienta continutului volumelor, o mare parte din titlurile acestui clasament prezentand diete si retete gastronomice.

Va prezentam, in exclusivitate, situatia vanzarilor din ultimul an si jumatate.

Pe primul loc, ca volum al vanzarilor, se afla Dan Puric. Artistul are in librarii trei volume, “Fii demn”, “Cine suntem”, “Despre omul frumos”, care s-au vandut pana acum, in 6893 de exemplare.

Pe locul doi se afla primul volum al biografiei lui Catalin Botezatu, “Trei vieti. Pedeapsa”, scrisa de Monica Vlad, care s-a vandut pana acum in 3063 de exemplare.

Pe locul trei intervine Mihaela Bilic, ale carei carti de dieta si stil de viata sanatos, “Sanatatea are gust” si “Traiesc, deci ma abtin”, s-au vandut in 2975 de exemplare.

 
Principesa Margareta a Romaniei se claseaza pe locul 4 cu volumul sau gastronomic “Cartea regala de bucate”, cu 2011 exemplare epuizate pana acum.

Mihaela Radulescu se afla pe pozitia a cincea, cu a sa carte “Intreaba-ma orice”, lansata in primavara anului 2011, si care s-a vandut pana acum in 1956 exemplare in magazinee Diverta.

Vedeta de televiziune mai are in clasament, pe pozitia a saptea, cartea “Niste raspunsuri” (666 volume vandute).

Biologul Gheorghe Mencinicopschi ingroasa randul autorilor de carti menite sa educe din punct de vedete culinar publicul si are la stand doua titluri, “Si noi ce mancam?”, respectiv, “Si noi ce mai mancam … ca sa slabim?”, vandute pana acum in 1182 exemplare.

Monica Ramirez se bucura de un succes notabil gratie unei carti cu un titlu atragator pentru cei care vor sa dea jos kilogramele in plus: “Cum am slabit 70 de kg mancand 6 mese pe zi” (588 exemplare).

Oana Pellea si al sau “Jurnal 2003-2009” se afla pe pozitia a noua. Actrita si-a vazut, in ultimul an si jumatate, 499 de volume vandute in Diverta.

Mamicile si viitoarele mamici au cumparat pana acum 440 de exemplare ale cartii Irinei PetreaSi tu poti fi Supernany”.

Mihai Gainusa se afla pe locul 11 cu doua volume, “Scandura de frizerie” si “Povestiri mortale”, vandute pana acum in 237 exemplare.

In ciuda aparitiilor sale in presa si in TV, Carmen Bruma a reusit sa “vanda” pana acum doar 167 de carti “Slim – Cum am dat jos 30 de kilograme si nu le-am mai pus inapoi”.

Dana Budeanu, cunostului stilisy Ciao!, se afla pe pozitia a 13-a cu al sau “Manual de stil” (135 exemplare),  fiind urmata de beauty editorul Dana Sota, a carei carte “Frumusetea se invata” s-a vandut in 107 exemplare.

Pe ultima pozitie a clasamentului Diverta se afla Dan Chisu, ale carui volume “Garsoniera din padurea de Macarale” si “Retete pe muchie de tigaie” s-au vandut, in perioada ianuarie 2011 – iunie 2012, in 100 de exemplare.

Scrie un comentariu