News Stiri externe

Cele mai scumpe coliere din lume!

Scris de Christian Stan

Istoria si descoperirile arheologilor ne arata ca oamenii au purtat coliere mii de ani. Isi infrumusetau piepul cu bijuterii din cele mai vechi timpuri, chiar si inainte sa apara scrierea preistorica. De-a lungul timpului, motivele pentru care oamenii purtau coliere erau foarte diferite. Unii dcredeau ca un colier la gat alunga spiritele rele si boala. Altii se foloseau de bijuterii pentru a demonstra ca fac parte dintr-un rang inalt, acestea reprezentand un simbol al puterii si al bunastarii. Indragostitii isi daruiesc coliere ca rod al iubirii si pasiunii dintre ei, iar cei mai multi le folosesc pentru a-si infrumuseta corpul.

Industria bijuteriilor este in plina expansiune, in anul 2015, piata ajunsese la 25,5 de miliarde de dolari si nu se va opri aici. Se estimeaza ca pana in 2022, cresterea economica a acestei nise sa treaca de peste 40 de miliarde de dolari.

Care credeti ca este cel mai scump colier din lume? Mai jos am pregatit o lista cu cele mai valoroase bijuterii din diamante si alte pietre pretioase.

7. Colierul The Etcetera Burmese Ruby este considerat cel mai scump din istorie pe baza de rubine si fost vandut cu 6,4 milioane de dolari la o licitatie din Hong Kong in anul 2013. Aceasta bijuterie ajunge la 87,78 de carate si este realizata din diamante albe si pietre din rubin Burmese.

6. Colierul Christie’s Diamond valoreaza 8,14 milioane de dolari. Ajunge la aceasta suma astronomica pentru ca este alcatuit din 52 de diamante rotunde care insumeaza 104.84 de carate. Diamantele sunt de cea mai buna calitate si claritate si au o stralucire aparte.

5. Leviev’s Vivid Yellow Diamond Pendant. Comerciantul israelian de bijuterii, Lev Leviev si-a pus la vanzare capodopera pentru suma de 10 milioane de dolari. Pandantivul colierului este un diamant galben de 77,12 carate care este sustinut de un lantisor din diamante albe. Leviev a gasit pretioasa piatra in una dintre minele sale, iar acum controleaza cea de a treia cea mai mare mina de diamante din lume.

4. The “Heart of the Kingdom” sau “Inima Regatului”este o bijuterie ce valoreaza 14 milioane de dolari. Colierul este felxibil si poate fi folosit si pe post de tiara. Are in mijloc un rubin de 40,63 de carate, care provine din regiunea Burma si este unul dintre cele mai mari din lume. Valoarea rubinului este si mai mare pentru ca este de un rosu apris ca sangele (blood pigeon) si fura privirile tuturor. Pretioasa piatra este inconjurata de diamante albe care ajung la 155 de carate.

3. The “Heart of the Ocean” sau Inima Oceanului costa 20 de milioane de dolari si a fost piesa de rezistenta in filmul blockbuster, „Titanic”. Kate Winslet, care o interpreta pe Rose, a aparut goala in fata lui Jack (Leonardo DiCaprio) purtand doar acest colier si i-a cerut sa o deseneze. Diamantul albastru este in forma de inima si este inconjurat de diamante mici albe, iar lantisorul este realizat tot din diamante albe. Colierul a creat o adevarata isterie in randul oamenilor, asa ca au fost puse la vanzare multe copii care valorau intre 20 si 80 de dolari. Acum, o replica a acestui colier poate ajunge si la 5000 de dolari.

2. The “Incomparable” Diamond Necklace, colierul “incomparabil” este atat de special si de rar incat este evaluat la monstruoasa suma de 55 de milioane de dolari. Colierul este compus din 91 de diamante albe, iar diamantul galben din varf are 407,48 de carate. In total, acest colier ajunge la 637 de carate. Este o bijuterie exotica si nepretuita pentru forma neregulata pe care o are, iar diamantul din varf se numara printre cele mai mari din lume.

1. A Heritage in Bloom sau Comoara infloritoare ajunge la fabuloasa suma de 200 milioane de dolari. Wallace Chan a avut nevoie de peste 47.000 de ore pentru a finaliza aceasta bijuterie unica. Este compusa din 72 de pietre de jad, 114 pietricele mai mici tot din jad, 600 de diamante roz si inca 19 diamante transparente. Numai diamantul central costa 35 de milioane de dolari, iar acest colier ajunge la totalul de 383,4 de carate. Pe langa suma exorbitanta la care ajunge acest colier, este de notat faptul ca este modular si ca poate fi purtat in 27 de moduri diferite.

Scrie un comentariu