ADPM Coffee Break ADPM Cool ADPM Travel Lifestyle News

Cele mai frumoase case din Venetia

Scris de Alexandru Manea

Venetia, cel mai romantic oras din lume, este un muzeu in aer liber. Venetia este un labirint de stradute si canale, iar farmecul orasului este dat de nenumaratele “palazzi” ce se gasesc aici.

Venetia 11

 

Interioarele caselor venetiene sunt adevarate comori: candelabre din secolul al 18-lea, colectii de sticla de Murano, fresce din secolul al 16-lea si multe alte opere de arta. Cele mai frumoase interioare venetiene pot fi transformate oricand in muzeu, iar turistii cu siguranta nu ar intarzia sa apara.

Venetia 1

Aceasta sufragerie din Palatul Alvisi Gaggia, alcatuit din trei cladiri construite dupa anul 1600. Peretii sunt acoperiti cu tapet verde marmorino iar mobila este impecabila desi dateaza din anii 1830. Petele de culori creaza o armonie care da o caldura inediata incaperii. Locul te cucereste iremediabil in momentul in care observi oglinda venetiana care reflecta Basilica di Santa Maria della Salute.

Venetia 2

In Palatul Alvisi Gaggia, aceasta sufragerie fascinanta pare pregatita pentru o cina fastuoasa din secolul trecut. Pe langa candelabrul de cristal venetian, pe masa a fost asezat un portelan rar produs in fabrica lui Geminiano Cozzi, cea mai cunoscuta din Venetia.  Decoerul este intregit de picturi si peisajele care se vad de la fereastra palatului.

Venetia 3

Palatul Loredan din Santo Stefano – cumparat initial in 1536 – este unul dintre cele mai impresionante din paradisul venetial. Tavanul este o fresca imensa pictata de Giuseppe Angeli in secolul al 18-lea.

Venetia 4

Aceasta incapete colorata intr-un portocaliu strident este doar unul dintre colturile dramatice ale fabulosului  palat din secolul al 16-lea din Venetia. Peretii acestor incaperi sunt acoperiti cu tablouri din secolul al 17-lea iar obiectele din sticla de Murano se gasesc la tot pasul.

Venetia 5

Construit in secolul al 16-lea, palatul Coccina Tiepolo Papadopoli este deschis publicului. La primul etaj, tavanul este decorat cu o fresca pictata de Giovanni Domenico Tiepolo si un semineu din secolul al 18-lea. Insa punctele de atractie sunt cele doua ferestre imense cu vedere la Marele Canal.

Venetia 6

Aceasta incapere extrem de primitoare a fost amenajata intr-o cladire din secolul al 19-lea, construita pentru printul rus Dolgorouky. Atmosfera acelor vremuri e data de mobila si obiectele de decoratiuni interioare adunate din toata lumea: o bucata de tapet din Olanda, un covor vintage din Franta si parchet vechi rusesc.

Venetia

Iar exemplele pot continua la nesfarsit. Italienii au pastrat farmecul secolelor trecute, iar modernismul nu si-a gasit inca locul in Venetia, spre bucuria turistilor. Acest oras unic este un loc minunat de vazut si merita sa il vizitezi la pas. Insa, toti turistii ar trebui sa ia gondola si sa se plimbe prin canalele Venetiei. Aceasta este o experienta unica a romantismului pe care il inspira acest faimos oras.

Scrie un comentariu