ADPM Business ADPM Coffee Break

Cei mai puternici oameni din lume vin din Rusia si Germania!

Scris de Sorin Dutoiu

Cei mai puternici oameni din lume au fost desemnati de revista Forbes. Contrar asteptarilor, presedintele SUA, Barack Obama, nu ocupa nici primul, nici al doilea loc in clasament. Iata cine domina topul.

cei-mai-puternici-din-lume-forbes

Cei mai puternici oameni din lume au fost desemnati de revista Forbes. Presedintele Statelor Unite ale Americii, odinioara fruntas, ocupa acum abia locul al treilea.

vladimir-putin

Prima pozitie este ocupata de Vladimir Putin, presedintele Rusiei. Acesta este considerat a avea cea mai mare putere din lume, el fiind considerat a-si permite sa faca orice, oricand, avand un adevarat imperiu de resurse in spate. Putin ocupa locul 1 an de an, inca din 2013.

merkel1

Daca anul trecut Barack Obama se afla pe locul 2, anul acesta locul secund este ocupat de Angela Merkel, cancelarul Germaniei, urcand trei pozitii fata de clasamentul de anul trecut si asta nu doar multumita influentei pe care o are Germania in Uniunea Europeana, ci si modului in care Merkel a gestionat criza imigrantilor din Siria din acest an.

barack-obama

Pentru ca anul acesta nu s-a remarcat intr-un mod anume la nivel mondial, si nici in politica interna a SUA, Barack Obama ocupa abia locul 3.

Papa Francisc se afla pe locul 4, mentinandu-si influenta asupra lumii crestine si nu numai, prin deschiderea de care a dat dovada fata de alte religii si fata de evenimentele de la nivel mondial.

Pe locul 5 se afla presedintele Chinei, Xi Jinping. El se afla anul trecut pe locul 3, insa a coborat in clasament inclusiv pentru faptul ca tara lui este pe cale sa se confrunte cu o masiva criza economica.

Insumat, cei cinci mentionati mai sus conduc 3.199.746.220 de persoane, aproape jumatate din populatia planetei.

ADPM Special! Ei au fost cei mai inalti oameni din istorie!

Scrie un comentariu