Evenimente

Cei mai buni sportivi ai anului au fost premiati la Gala Canotajului Romanesc

Scris de Alexandru Manea

Cei mai buni canotori ai anului, printre care si sportivii calificati la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, au fost premiati in cadrul Galei Canotajului Romanesc 2019. Decernarea premiilor a incununat rezultatele exceptionale ale tinerilor la competitiile internationale din acest an.

Cei mai buni sportivi ai anului au fost premiati la Gala Canotajului Romanesc

Federatia Romana de Canotaj are cel mai de succes lot de sportivi al Romaniei, acestia castigand in 2019 peste 30 de medalii: 13 de aur, 9 de argint si 8 de bronz. In plus, 7 echipaje vor reprezenta Romania la JO 2020 de la Tokyo.

La evenimentul gazduit de Phoenicia Grand Hotel din Bucuresti au participat Mihai Covaliu, Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, precum si reprezentanti ai Ministerului Tineretului si Sportului, iar Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj, a tinut un discurs prin care a trecut in revista performantele remarcabile obtinute de Federatia Romana de Canotaj in acest an si a mentionat faptul ca Federatia a primit, in sfarsit, a doua garnitura de barci necesara partiparii la Jocurile Olimpice de anul viitor.  Astfel, canotorii romani vor putea evolua la Tokyo cu echipamentul necesar, fapt ce era nesigur in vara acestui an.

La Gala Canotajului Romanesc au participat peste 200 de persoane, printre care antrenori, parteneri, sportivi, oficiali si membri ai staff-ului Lotului Roman de Canotaj.

La categoria Juniori, cei doi sportivi premiati au fost Florin Arteni Fantanariu si Alexandru Gherasim, precum si antrenorul Malis Cristian.

Tot doi sportivi au fost premiati si la categoria Tineret. Este vorba despre Florin Sorin Lehaci si Dumitru Alexandru Ciobaca.

Antrenorul Antonio Colamonici a primit trofeul pentru rezultatele exceptionale obtinute de seniori si sportivii de la categoria Tineret U23.

A urmat apoi categoria Seniori, categorie in cadrul careia au primit trofee 6 sportivi. Este vorba despre Mihaita Vasile Tiganescu, Mugurel Vasile Semciuc, Stefan Constantin Berariu si Cosmin Pascari, membrii echipajului masculin de patru rame fara carmaci al Romaniei, care au obtinut medalia de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj 2019 de la Linz Ottensheim (Austria). Simona Geanina Radis si Ancuta Nicoleta Bodnar au fost desemnate cele mai bune sportive ale anului pentru performanta de a obtine medalia de argint din barca de dublu vasle feminin la Campionatele Mondiale.

In cadrul Galei Canotajului Romanesc s-au acordat si mentiuni speciale antrenorilor si cluburilor sportive, iar cei ce au primit diplome de excelenta sunt: CS Dinamo Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti, CSM Suceava, CSS Triumf Bucuresti, CSS Orsova, CS Botosani, Colegiul National “Nicu Gane” Falticeni, LPS “Nicolae Rotaru” Constanta, CSS Bega Timisoara, CSN Snagov, CSN Orsova si INCS Bucuresti.

Romania are cea mai valoroasa echipa de canotaj tineret din Europa! 9 medalii de aur!

Tot in cadrul acestei gale s-au acordat distinctii speciale si sponsorilor Herbalife, Negro 2000 si Constructii Erbasu, dar si tuturor sustinatorilor Federatiei Romane de Canotaj din anul 2019, Tuborg, Caroli, La Fantana si Crama Girboiu.

Sapte echipaje vor concura la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Sportivii vor pleca in curand in Italia pentru a incepe cantonamentul de pregatire pentru Jocurile Olimpice.

 

 

View this post on Instagram

 

Gala Canotajului Românesc a celebrat astazi spiritul competițional prin premierea celor mai valoroși și talentați sportivi din sezonul competițional 2019. Iata primele fotografii de la gala de astazi. 🚣🏻🚣🏼‍♀️🚣🏼‍♂️💯✅ . Multumim sponsorilor Federatiei- #Negro2000 @constructiierbasu @herbalifero . Multumiri partenerilor nostri: @phoeniciagrandhotel @tuborg @graniniromania #Caroli @la.fantana si @foreverliving.cosmetics . . .💪🏻 Hai Romania! 🇷🇴 #RouTeam #Tokyo2020 #RoadtoTokyo #mondial #results #moments #team #workhard #playhard #motivation #athletes #rowinglife #rowinglife #staystrong #belive #dream #borntofly #nopainnogain #olympicteam #olympicdream #worldrowing #justrowing #rowingbible #workout #galacanotajuluiromanesc.

A post shared by Federatia Romana de Canotaj (@frcanotaj) on

Scrie un comentariu