Stiri Interne

Ce vacanțe au căutat românii pe Google în 2020

Scris de Ana Kozma

Anul pandemiei a fost unul care a redefinit complet noțiunea de călătorie. Cu toate astea, oamenii au încercat să găsească tot felul de moduri prin care să se poată totuși bucura de vacanțe. Iată ce destinații au căutat românii pe Google în 2020!

Ce vacanțe au căutat românii pe Google în 2020

Pandemia ne-a schimbat radical viețile și a redefinit noțiunea de călătorie. Ceea ce până acum un an ni se părea o normalitate, a devenit din martie 2020 ceva greu de atins. Restricțiile de călătorie ne-au făcut să renunțăm în mare la plăcerile vacanțelor de altă dată. Cu toate astea, românii au căutat și anul trecut tot felul de modalități și destinații în care s-ar putea cumva bucura de câteva zile de concediu.

O analiză realizată de SSRD Media și Bookingham arată că cele mai căutate destinații din 2020 au fost Grecia, Turcia, Spania sau Cipru.

Chiar și în anul pandemiei, Grecia a rămas cea mai căutată țară. Totuși, numărul căutărilor a scăzut aproape la jumate față de 2019.

La fel s-a întâmplat și cu Turcia, o altă destinație de vacanță preferată de mulți români. Dacă în 2019 peste 1 milion de români căutau online informații despre vacanțe în Turcia, un an mai târziu căutările au scăzut cu peste 50%.

Cipru este țara care a scăzut cel mai mult în 2020, cu 65 %. La polul opus se află Bulgaria, pentru care căutările au scăzut doar cu 30% anul trecut.

Se pare că pandemia i-a făcut pe români să redescopere turismul în propria țară. Foarte mulți oameni au ales astfel să-și petreacă vacanța în diferite destinații din România. Conform studiului, peste 5 milioane de oameni au căutat în vara anului trecut, pe Google, informații despre „vacanță în România”.

Cei mai bine plătiți YouTuberi în 2020

Scrie un comentariu