ADPM Health

Ce tip de antrenamente au preferat romanii in 2018. Tendinta continua in 2019!

Scris de Alexandru Manea

Desi Romania se afla inca pe locul 2 in Europa in ceea ce priveste sedentarismul, (doar 5 din 100 romani merg la o sala de fitness), interesul acestora pentru stilul de viata sanatos a fost in crestere anul trecut. Apetenta romanilor pentru sport se afla pe o panta ascendenta, iar cei mai multi dintre acestia au preferat in 2018 sa mearga la antrenamente de grup in detrimentul celor individuale.

Ce tip de antrenamente au preferat romanii in 2018. Tendinta continua in 2019!

Clasele de sport tematice ori salile de sport concept, de tip functional fitness, au fost cele mai cautate. Unul din antrenorii unor astfel de clase explica fenomenul, subliniind ca tendinta se mentine si anul acesta, in 2019, conform cererii de abonamente.

“Antrenamentele de grup te motiveaza si te mobilizeaza mai mult decat antrenamentele individuale deoarece apare ,,concurenta”, oamenii care lupta alaturi de tine pentru acelasi obiectiv. Cand esti tentat sa lasi ritmul mai jos, devii constient ca cel de langa tine castiga teren, devine mai fit, isi atinge obiectivele mai repede, si astfel se mobilizezi sa tii pasul. Apoi, cel putin la clasele noastre de la Bodyshape, exista si sustinerea reciproca intre participanti. Suntem ca o familie, iar atmosfera este foarte energizanta. Am gandit toate exercitiile sa fie si eficiente si distractive, astfel incat nimeni sa nu le perceapa ca pe o corvoada.

Ca si comparatie, la antrenamentele individuale exista sanse mari sa iti pierzi rapid motivatia. Chiar si avand un antrenor personal, acesta avand zile cu mai putin entuziasm si dedicatie.

Antrenamentele de grup lucreaza grupe musculare pe care vrem sa le antrenam dar si pe cele pe care nu le lucram cu atat de multa placere in mod obisnuit. La clasele de grup, multumita atmosferei si a motivatiei colective, le executam mai usor in comparatie cu antrenamentele individuale unde, in  anumite zile nu avem vointa si placere de a le urma.

In viata este foarte important factorul social, prietenii si oamenii cu care ne inconjuram. Este valabil si atunci cand facem sport. Sunt putine cazurile cand oamenii reusesc sa fie eficienti si constanti la sala, pe termen lung, pe cont propriu. La antrenamentele de grup se leaga noi prietenii, unele chiar foarte puternice deoarece acesti oameni au destul de multe lucruri in comun, iar primul este sportul si un stil de viata cat mai sanatos. De aici, din aproape in aproape, se descopera si alte lucruri comune care ii apropie.

In 2018, antrenamentele de grup, de tip Bodyshape, au fost preferate de majoritatea celor care au vrut sa slabeasca si sa se mentina in forma. Tendinta se mentine in 2019, avand in vedere cererea mare de abonamente de acest tip”, explica Madalin Pahontu, Bodyshape Transformation Coach.

 

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu