ADPM Health News

Ce sa mananci la micul dejun ca sa slabesti vazand cu ochii?

Scris de Christian Stan

Un nou studiu confirma ca micul dejun trebuie sa fie pentru fiecare dintre noi cea mai consistenta masa a zilei. Daca mananci jumatate din necesarul zilnic de calorii la micul dejun atunci sansele sa slabesti sunt foarte mari.

January 26

Exista acum un nou motiv pentru a manca bine la micul dejun, iar aceasta masa poate sa fie una copioasa. Un nou studiu, realizat de israelieni si publicat in revista Obesity, dezvaluie faptul ca poti slabi foarte mult daca mananci mult la micul dejun.

Studiul s-a desfasurat vreme de 12 saptamamani pe 74 de femei care au fost supuse unui regim alimentar de 1400 de calorii pe zi. Aceste femei au fost impartite in doua grupuri: unul care consuma 700 de calorii la micul dejun, 500 de calorii la pranz si 200 de calorii la cina. Celalalt grup consuma 200 de calorii la icul dejun, 500 de calorii la pranz si 700 de calorii la cina.

La sfarsitul experimentului, femeile care au consumat cele mai multe calorii la micul dejun au slabit de 2,5 mai multe kilograme decat cele din al doilea grup si au pierdut 8 centimetri din talie. Mai mult, femeile care s-au bucurat de un mic dejun copios au redus nivelul colesterolului daunator din sange, nu au suferit deloc de senzatia de foame si s-au declarant satisfacute de regimul lor alimentar.

Acest lucru nu inseamna ca poti manca orice la micul dejun. Medicii nutritionisti recomanda fulgii de ovaz, laptele, oua, legume si chiar si o ciocolata intreaga pentru micul dejun.

Despre autor

Christian Stan

Celebrity Adviser & Publicist, PR & Events strategist www.ADPMPR.ro, Celebrity Reporter la Kanal D Romania
Incepand cu 2011, alaturi de echipa ADPM PR, manageriez directiile profesionale ale celor mai cunoscute persoane publice din Romania.
Prin divizia ADPM Events, implementez si promovez cele mai de impact evenimente de presa ori corporate din Romania.
Imi puteti scrie la contact [at] adpm .ro

Scrie un comentariu