ADPM Health

Ce să mănânci ca să nu te alegi cu inflamații ale pielii după plajă! Recomandările nutriționistului Gianluca Mech!

Scris de Ana Kozma

Folosirea cremelor cu factor de protecție solară este esențială în această perioadă. E important însă de știut că există și alimente pe care le poți introduce în dieta zilnică astfel încât să minimizezi efectele nocive pe care soarele le poate avea asupra pielii. Află în continuare care sunt recomandările nutriționistului Gianluca Mech în acest sens.

Ce să mănânci ca să nu te alegi cu inflamații ale pielii după plajă! Recomandările nutriționistului Gianluca Mech!

Toată lumea știe că poate bloca razele UV ale soarelui prin folosirea cremelor cu factor de protecție. Mai puțini știu însă că și alimentația ne poate ajuta la reducerea inflamațiilor pielii după expunerea la soare. O dietă corespunzătoare duce la recuperarea mai rapidă a pieli și reduce riscul apariției complicațiilor.

„Cele mai potrivite remedii alimentare pentru pre/post expunerea la soare sunt:

1. Multe fructe și legume, deoarece sunt bogate în antioxidanți alimentari (vitaminele C și E);

2. Dacă este necesar, luați suplimente cu vitaminele C și E.

S-a dovedit că aceste vitamine reduc probabilitatea apariției arsurilor solare după expunerea controlată la razele UV;

3. Alimentele bogate în beta-caroten (pro-vitamina A) protejează pielea de arsurile solare (pe termen lung). Principalele sunt:

– caisele,
– morcovul,
– dovleacul,
– cartoful dulce,
– kaki,
– portocalele,
– ardeii roșii,
– roșiile,
– legumele cu frunze verzi (spanac, salată verde, varză, broccoli)

4. Bea multă apă pentru a preveni deshidratarea”, declară nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.ro).

De asemenea, Gianluca Mech ne recomandă și alte câteva alimente specifice pe care este bine să le consumăm pe timpul zilei, în special dimineața, pentru a evita apariția arsurilor solare.

„ 1. Afine

Sunt bogate în antioxidanți puternici care combat radicalii liberi ce pot duce la deteriorarea pielii din cauza expunerii la soare și a stresului. De asemenea, sunt o sursă foarte bună de vitamina C, iar aceasta ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii cauzată de expunerea la soare.

2. Pepene roșu

Conține o cantitate mare de licopen, un antioxidant puternic. Licopenul are capacitatea de a absorbi atât radiațiile UVA, cât și radiațiile UVB. Astfel, după câteva săptămâni de consum zilnic de pepene verde, licopenul poate acționa în cele din urmă ca o protecție solară naturală. Este bine să fie însă completat de folosirea produselor cu factor de protecție.

3. Nuci și semințe

Nucile, semințele de cânepă, semințele de chia și cele de in conțin acizi grași esențiali omega-3. Peștele și ouăle reprezintă, de asemenea, surse perfecte de acizi grași omega-3. Aceștia ajută la menținerea sănătății pielii și au proprietăți antiinflamatorii.

4. Ceai verde

Studiile arată că ceaiul verde ajută la reducerea probabilității apariției tumorilor cauzate de expunerea necontrolată la soare. De asemenea, crește producția proprie de colagen, responsabil cu fermitatea și elasticitatea pielii.

5. Conopidă

Conține antioxidanți puternici care ajută la combaterea stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. În plus, conține histidină, un alfa-aminoacid ce stimulează producerea de acid urocanic, care absoarbe radiațiile UV”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. La nivel internațional, sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat în trecut două campanii importante împotriva obezității, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

18 alimente care te păzesc de un atac de cord, recomandate de nutriționistul Gianluca Mech

Scrie un comentariu