ADPM Health

Ce sa le dam copiilor la micul dejun ca sa invete mai bine? Nutritionistul Gianluca Mech ofera raspunsul!

Scris de Ana Kozma

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, fie ca este vorba despre copii sau adulti. Pentru cei mici, micul dejun este cu atat mai important cu cat le poate afecta performantele scolare si capacitatea acestora de a se concentra.

Ce sa le dam copiilor la micul dejun ca sa invete mai bine? Nutritionistul Gianluca Mech ofera raspunsul!

O serie de studii realizate recent arata ca micul dejun poate influenta rezultatele scolare ale copiilor. Tocmai de aceea, este important nu doar ca aceasta masa sa nu lipseasca din rutina zilnica, ci trebuie o deosebita atentie si la ce anume trebuie sa contina ea. Nutritionistul Gianluca Mech ne da astazi toate detaliile despre importanta micului dejun mai ales la copii, dar ne spune si cum trebuie sa arate el din punct de vedere al alimentelor pe care le punem pe masa.

“Micul dejun este una dintre cele trei mese principale ale zilei, iar la varsta scolara poate influenta pozitiv procesul de invatare si performanta academica. Micul dejun serveste scopul de a oferi copiilor si adolescentilor energia necesara pentru a face fata diminetilor mereu aglomerate cu studiu, sport si diverse activitati. Micul dejun trebuie sa asigure aproximativ 20% din caloriile zilnice.

S-a demonstrat prin numeroase studii privind micul dejun si performantele cognitive scolare ca acei copii care iau micul dejun au o capacitate mai mare de concentrare, acorda mai multa atentie si sunt mai vigilenti decat colegii care nu iau micul dejun. De asemenea, au performante academice mai bune si note mai mari”, explica nutritionistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.ro).

Ce tip de alimente nu trebuie sa lipseasca de pe masa la micul dejun? Pe care ar fi mai bine sa le evitam? Gianluca Mech ofera raspunsurile in continuare.

“Pentru a ajuta organismul sa functioneze mai bine, in special creierul, prima regula consta in consumul de carbohidrati (sau zaharuri) cu un indice glicemic scazut, cum ar fi cerealele integrale, fructele, laptele si produsele lactate. Pe langa alimentele cu sursa de carbohidrati, nu trebuie sa lipseasca de la micul dejun grasimile si proteinele (lapte, iaurt, branza, unt, oua). Gustarile dulci preambalate trebuie evitate, deoarece contin aditivi alimentari, grasimi suplimentare si zahar rafinat, care pot provoca probleme legate de luarea in greutate si cresterea nivelului de zahar din sange”, recomanda Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciati nutritionisti, la nivel international, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson, Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Cat de sanatos este superalimentul matcha? Nutritionistul Gianluca Mech dezvaluie ce e bun si ce e rau!

Gianluca a lansat anul trecut doua campanii importante impotriva obezitatii, care trag un semnal de alarma in ceea ce priveste inmultirea cazurilor in randul copiilor si al adolescentilor. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansata alaturi de Ivana Trump, iar in Europa alaturi de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

Scrie un comentariu