Stiri Interne

Ce ritual special are Loredana inainte de concertele de la Sala Palatului

Scris de Alexandru Manea

Loredana se pregateste intens pentru cele doua spectacole impresionante pe care le va sustine saptamana aceasta, pe 26 si 27 noiembrie, la Sala Palatului. Artista repeta de zor alaturi de echipa sa de instrumentisti, alaturi de dansatori, si se pregateste impreuna cu antrenoarea ei de voce, Lucia Ciobotaru, pentru a canta live impecabil in cadrul celor doua concerte.

loredana-lucia-ciobotaru-atelierul-de-voce

Lucia Ciobotaru este, de altfel, cea responsabila pentru abilitatea artistei de a canta oricand si oricat de mult live abordand stiluri muzicale diverse.

Lucia Ciobotaru este profesor specialist in Complete Vocal Technique la Atelierul de Voce din Bucuresti, dar preda si peste hotare.

Astfel se face ca, in ultimele saptamani, pentru ca Lucia era plecata in Olanda, Loredana a trebuit sa isi exerseze vocea alaturi de Lucia prin Skype.

lucia-ciobotaru-cvt-atelierul-de-voce-3

“Loredana pune mare accent pe antrenamentul si tehnica vocala. Cum nu sunt tot timpul in tara, ne antrenam pe Skype in fiecare dimineata. Inainte de a-si incepe repetitiile cu bandul, facem impreuna 10-15 minute de antrenamente pe Skype. Incalzim vocea si pregatim setting-ul pentru ca Lori sa cante si cele mai grele piese fara sa oboseasca”, declara Lucia.

lucia-ciobotaru-cvt-atelierul-de-voce-2

Exercitiile de tehnica vocala pentru un artist sunt precum antrenamentele la sala pentru un sportiv.

“Nu poti sa faci performanta daca nu te antrenezi. La fel este si in cazul unui artist complet. Loredana a inteles ca trebuie sa lucreze la tehnica pentru a putea sa sustina live, fara probleme, un concert de cateva ore. Ne pregatim si mental pentru ca ea sa poata sa faca fata presiunii puternice. Inainte de concerte ii recomand doar somn. A muncit foarte mult in ultima perioada, trebuie sa fie odihnita pentru ca totul sa fie perfect”, mai spune Lucia Ciobotaru, profesor la www.atelieruldevoce.ro.

Lucia Ciobotaru este profesor autorizat de CVT (Complete Vocal Techique), are patru scoli de voce in Olanda, lucreaza cu unii dintre cei mai buni cantareti si speakeri din Europa, iar in Romania preda Complete Vocal Technique (CVT) la Atelierul de Voce (www.atelieruldevoce.ro).

La scoala se pot inscrie toti cei care vor sa-si perfectioneze vocea, indiferent de stilul lor muzical, dar si orice persoana care lucreaza in mod public cu vocea, fie ca vorbim despre oameni de radio, televiziune, speakeri sau persoane din domeniul corporate.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu